{piese auto logan} {MAGAGIN ON LINE LOGAN SI SH} PIESE AUTO LOGAN www.abelauto.ro Informatii
  %%LNG_LoadingPleaseWait%%

Categorii produse

Popular Vendors

Abonament la stiri


Info

Conditii generale de garantie

Garantia este certitudinea calitatii unui produs si se aplica oricarui produs achizitionat de la abelauto.ro

Noi oferim aceasta garantie pentru ca avem incredere in produsele noastre. Serviciul de garantie are ca scop inlocuirea fara nici un cost suplimentar a unui produs, daca se constata un defect de fabricatie. Returnarea contravalorii se face numai daca produsul nu poate fi remediat sau inlocuit.

Termenul de garantie al pieselor de folosinta indelungata este de 18 luni, cu incepere de la data inscrisa pe factura. In situatia in care producatorul asigura un termen de garantie mai mare de 18 luni, abelauto.ro va acorda acelasi termen de garantie ca si producatorul.

Nu beneficiaza de garantia de 18 luni piesele ce au caracter de consumabile (filtre, placute de frana, uleiuri, pari ale directie si altele).

 

Pentru a beneficia de garantie pentru o piesa deterioarata trebuie indeplinite urmatoarele conditii in momentul returului

 • dovada montarii intr-un service autorizat R.A.R. (deviz de montaj);
 • factura fiscala de montaj intr-un service autorizat R.A.R.;
 • deviz de constatare a defectiunii, facut intr-un service autorizat R.A.R.;
 • copie dupa talonul masinii pe care a fost montata piesa ;
 • copie dupa factura fiscala emisa de abelauto.ro in momentul achizitionarii piesei respective;
 • piesa deteriorata in ambalajul original (ambalajul nu trebuie sa prezinte semne de deteriorare si, dupa caz, trebuie sa contina anumite coduri si etichete specifice prezente in momentul achizitionarii).

 

Vanzatorul este exonerat de raspundere privind garantia sau aceasta poate fi anulata in urmatoarele cazuri

 • piesa nu a fost montata intr-un atelier de specialitate autorizat de RAR sau de catre producatorul autovehiculului;
 • piesa s-a defectat din cauza unui montaj incorect sau datorita montarii impreuna cu piese conexe uzate, defecte sau modificate;
 • piesa a fost gresit aleasa sau a fost utilizata pentru alt scop decat cel indicat in catalogul producatorului;
 • piesa nu a fost identificata corect la momentul achizitiei datorita prezentarii de catre cumparator a unor date eronate sau nu a fost comparata la montaj cu piesa de inlocuit;
 • piesa s-a uzat sau deteriorat datorita suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului, neefectuarea reviziilor periodic econform recomandarilor producatorului autoturismului, atelierul de specialitate care a efectuat montajul nu a stabilit verificarile si reglajele ulterioare conform tehnologiei de montaj sau impuse de producator;
 • autoturismul a fost folosit in alte scopuri decat cel prevazut de constructor sau a fost exploatat in conditii necorespunzatoare (raliuri, competii sportive, taximetrie, etc);
 • autoturismul a fost accidentat sau a suferit avarii produse de factori externi, atmosferici sau de alta natura (socuri termice, electrice, mecanice);
 • piesele prezinta urme de lovituri, zgarieturi, indoituri, rupturi, deformari;
 • piesele prezinta o uzura fizica normala.

 

Rezolvarea garantiei

Garantia se solutioneaza la sediul Abelauto.ro prin repararea sau inlocuirea piesei defecte. Plata transportului pentru produsele trimise (tur-retur) in vederea solutionarii garantiei revine in responsabilitatea Abelauto.ro, iar expedierea se va face prin intermediul curierului rapid Fan Courier. Solutionarea garantiei se face in maxim 15 zile calendaristice.

Pierderea certificatului de garantie sau a facturii duce la pierderea garantiei . Stergerea seriei partiala sau totala de pe produse sau ambalaje duce la pierderea garantiei . Nu eliberam duplicate pentru certificatul de garantie.

Conditiile de garantie sunt parte integranta a documentelor de vanzare - cumparare. Prin semnarea facturii fiscale sau plasarea unei comenzi online, cumparatorul declara ca a luat la cunostinta prevederile acestor documente.

Politica de retur

Produsele achizitionate la distanta

Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.G. 130/2000. Acestea se pot returna, in ambalajul original si in aceeasi stare in care au fost receptionate, in termen de 10 zile lucratoare de la primire fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv.

Produsele primite defecte

In eventualitatea in care produsul achizitionat este nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit pe loc cu un produs functional, cu conditia notificarii in scris a SC CAIN & ABEL SRL printr-o scrisoare cu confirmare de primire sau prin e-mail de asemenea cu confirmare sau prezentarea la sediul societatii cu produsul respectiv in termen de 1 zi de la primirea produsului.


Conditii generale de returnare

Produsele care nu sunt conforme specificatiilor de pe site din momentul trimiterii comenzii se pot returna in urma unei notificari scrise in care se va specifica natura lipsei de conformitate. Clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau inlocuirea cu unul conform. Daca nu se poate inlocui produsul cu unul conform, se va restitui contravaloarea produsului.

Coletele ce nu corespund din punct de vedere estetic vor fi refuzate. Pentru a se evita neintelegerile, coletul va fi fotografiat si se va intocmi impreuna cu reprezentantul firmei de curierat un proces verbal in care se va specifica starea coletului.

Nu se admit la retur

 • produsele cu ambalaj deteriorat, modificat(cu inscriptionari, elemente lipite etc);
 • produsele lipsite de accesoriile originale;
 • piesele care au fost deja montate;
 • piesele comandate original (piesele ce contin mentiunea OE pe factura);
 • produsele vandute cu promotie;
 • produsele nepuse in ambalajul original;
 • produsele comercializate de alti agenti economici;
 • produsele returnate fara respectarea prevederilor de mai sus.

Cererile de returnare vor fi solutionate intr-un termen cuprins intre 5 si 15 zile lucratoare de la data trimiterii cererii catre abelauto.ro. Aceasta cerere va fi redactata in scris si trimisa prin posta cu confirmare de primire sau prin intermediul e-mail-ului la abelauto.comenzi@yahoo.com de asemenea cu confirmare de primire.

Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport. Costul transportului produselor de la abelauto.rocatre client si de la client catre abelauto.ro revine in responsabilitatea clientului. abelauto.ro poate percepe taxe suplimentare pentru returnarea produselor uzate, deteriorare, fara ambalaj etc. pentru readucerea lor la starea initiala, care pot avea o valoare intre 0 si 50% din valoarea initiala a produsului.
{piese auto logan} {MAGAGIN ON LINE LOGAN SI SH} PIESE AUTO LOGAN www.abelauto.ro