%%LNG_LoadingPleaseWait%%

Categorii produse

Abonament la stiri


Baterii uzate

Postat in data de 29th Jul 2010 @ 11:51 AM

Baterii uzate

PROTECTIA MEDIULUI

recycle_pb.gifAcumulatorii uzaţi sunt consideraţi deşeuri periculoase. Este interzisă aruncarea acumulatorilor uzaţi! Orice cumpărător este obligat prin lege de a preda acumulatorul uzat spre colectare şi valorificare la centrele special amenajate. Este obligatorie returnarea unui acumulator uzat, odată cu achiziţionarea unuia nou, conform HG 1132/2008.

 

Producatorii de baterii si acumulatori sint obligati sa organizeze colectarea de deseuri fie individual, fie prin transferarea responsabilitatilor catre un alt operator economic, in baza unui contract. Acestia sint, de asemenea, obligati sa tina o evidenta cu tipul, numarul si greutatea bateriilor si acumulatorilor portabili introdusi pe piata, a deseurilor colectate si a punctelor de colectare organizate.

Producatorii de baterii si acumulatori auto au, de asemenea, obligatia sa predea deseurile de baterii si acumulatori auto unui operator economic care desfasoara activitati de tratare sau reciclare, sa tina o evidenta privind tipul, numarul si greutatea celor introdusi pe piata precum si cantitatea colectata si predata pentru reciclare. Acestia au si obligatia sa infiinteze sisteme de colectare a deseurilor de baterii si acumulatori auto de la utilizatori finali.