%%LNG_LoadingPleaseWait%%

Telefon 0725143422- comenzi online - Preparam vopsea auto la spray

Categorii produse

Popular Vendors

Abonament la stiri


Garantie Baterii Caranda, Rombat, Varta, Bosch

GARANTIE BATERII CARANDA,ROMBAT,VARTA, BOSCH

caranda_logo stamp_white ISO_9001 ISO_14001

Stimata Doamna, Stimate Domn, Bine ati venit in familia utilizatorilor de acumulatoare auto CARANDA® (fara intretinere) ! Fabricate in Bucuresti, cu parteneri interni si externi, la standarde de calitate europene si preturi romanesti, acumulatoarele auto CARANDA® utilizeaza cele mai moderne tehnologii, experienta specialistilor nostri si un sistem performant de management al calitatii, conform SR EN ISO 9001/2008.  Toate produsele noastre sunt omologate de REGISTRUL AUTO ROMAN prin CERTFICATUL DE CONFORMITATE NR. 396/20.05.2015 Obiectivul nostru ca firma producatoare de acumulatoare auto este sa va oferim Dumneavoastra nu numai cele mai bune produse si servicii, ci sa cream un precedent cu fiecare pas inainte. CERTIFICATUL DE GARANTIE SI INSTRUCTIUNILE DE EXPOATARE SI INTRETINERE A ACUMULATOARELOR ACIDE CU PLUMB PENTRU AUTOVEHICULE, va ofera toate informatiile utile pentru a va scuti de o grija in plus. Cititi-le cu atentie si respectati-le! Oricare ar fi cerintele Dumneavoastra in legatura cu acumulatorul auto CARANDA®, specialistii din reteaua noastra de distributie si service vor sti sa va raspunda. Rus Gabriel manager firma de baterii cu garantii CARANDA,ROMBAT,VARTA, BOSCH. ADRESA:COMPLEX AUTOVIT  TARG AUTOVIT STAND C1 C2 B1 B2 LUNI-VINERI 10-19

GARANTIE

POLITICA NOASTRA IN DOMENIUL CALITATII SI ANGAJAMENTUL MANAGEMENTULUI

OBIECTIVELE SC CARANDA BATERII SRL IN DOMENIUL CALITATII SUNT

PENTRU REALIZAREA OBIECTIVELOR PROPUSE , sc phoenix automobile expert srl  ARE IN VEDERE

CERTIFICARE ISO 9001

CERTIFICARE ISO 14001

CONDITII DE GARANTIE

TERMENE DE GARANTIE GENERALE

DEFECTE DE FABRICATIE

VICII DE EXPLOATARE CARE IMPLICA PIERDEREA GARANTIEI

VERIFICARE GRATUITA A SISTEMULUI DE INCARCARE

INSTRUCTIUNI DE GARANTIE

CONDITII DE DEPOZITARE SI TRANSPORT

MONTARE SI INTRETINERE

REINCARCAREA ACUMULATORULUI

PRIMUL AJUTOR

ATENTIE PERICOL DE EXPLOZIE

RECICLAREA ACUMULATOARELOR UZATE, CONFORM HG 1132/2008

SCOATEREA DIN SERVICIU

Instructiuni de exploatare baterii Rombat:

Achiziționați numai o baterie cu performanțe conforme cu necesitățile mașinii!

În caz contrar, rezultă suprasolicitarea bateriei și o durată de serviciu redusă! 

În termen de 10 zile de la cumpărarea bateriei este obligatorie verificarea tensiunii de încărcare a releului electric la un service Rombat în localitățiile în care există service ROMBAT sau la un service auto în localitățiile unde nu este service ROMBAT.
Tensiunea trebuie să fie în limitele 14 - 14,4 V. Dacă tensiunea de încărcare nu se încadrează în intervalul menționat, vă rugăm remediați deficiența.
Numai atunci când tensiunea de încărcare este corectă, se menționează în certificat și acesta devine valid.
Verificarea tensiunii de încărcare se face gratuit atât la cumpărare cât și în perioada de garanție la societățile service autorizate de către Rombat și menționate în prezentul certificat. Verificați densitatea electrolitului (excepție construcțiile etanșe); dacă este sub 1,24g/cm3, bateria se va reîncărca.
Certificat garantie Rombat:

 

CERTIFICAT DE GARANTIE

Pentru acumulatorii auto si moto

 

Prin prezentul certificat vanzatorul sc Phoenix automobile expert srl,cu sediul in Bucuresti, str. Splaiul unirii nr 450 complex autovit stand b1 b2 c1 c2 Bucuresti sector 4, ofera garantie pentru acumulatori auto si moto (denumiti in continuare acumulatori si/sau baterii) comercializati de vanzator in urmatoarele conditii:

Toti acumulatorii sunt abilitati de Registrul Auto Roman pentru a fi comercializati.

Garantia este acordata numai in conditiile in care sunt respectate instructiunile de depozitare, transport, montaj si folosire cuprinse in in documentatia ce insoteste produsul si in prezentul certificat:

1. CONDITII DE TRANSPORT

Bateriile se vor transporta si depozita numai in pozitie verticala ( cu bornele in sus)pentru a preveni scurgerea electrolitului.Depozitarea altor marfuri sau obiecte pe bateriile este strict interzisa.Bateria este protejata din fabricatie impotriva scurtcircuitului, avand un capac care protejeaza polul pozitiv impotriva contactelor cu conductori electrici.

2. CONDITII DE DEPOZITARE

Pe perioada depozitarii bateriilor auto se tin in incaperi uscate(umiditate max 60%), la temperaturi intre +5 si 30’C, ferite de caldura, radiatii solare sau substante chimice, cu dopurile inchise. Astfel ele pot fi pastrate maxim 6 luni (12 luni cele C/Ca) de la data fabricatiei, cu reincaracari periodice daca densitatea electrolitului scade sub 1.24g/cmc. Se interzice depozitarea altor obiecte pe baterii.

3. MONTAREA BATERIILOR

Acumulatorii se pot monta fara operatiuni suplimentare dar cu respectarea stricta a urmatorilor pasi:

i. Pentru evitarea scurtcircuitelor debransati cablurile consumatorilor electrici alimentati de baterie incepand cu cel de la borna ( - ) apoi cu cel de la borna ( + ).

ii. Se fixeaza acumulatorul nou fara jocuri in locasul lui.

iii. Se ung bornele echipamentului electric cu vaselina antiacid pentru prevenirea oxidarii.

iv. Se monteaza cablurile consumatorilor electrici alimentati de baterie incepand cu cel de la borna ( + ) apoi cu cel de la borna ( - ).

Atentie !!! Inversarea polaritatii duce la distrugerea bateriei si pierderea garantiei.

Montarea se va efectua in maximum 5 zile de la data vanzarii.

4. MASURI DE SECURITATE SI ECOLOGICE

Electrolitul este o substanta puternic coroziva si toxica. Astfel este obligatoriu sa:

i. Cititi si respectati instructiunile inscrise pe baterie sau in documentele producatorului acesteia cat si pe cele inscrise de producatorul autovehiculului.

ii. Purtati manusi si ochelari de protectie cand manipulati baterii.

iii. Tineti bateria si acidul intr-un loc inaccesibil copiilor

iv. In momentul incarcarii bateriei se formeaza un amestec de gaze detonante cu risc crescut de explozie. De aceea sunt interzise aprinderea focului, scanteile datorate acestuia sau scurtcircuitelor, flacarile deschise sau fumatul.

v. In cazul stropirii cu acid in ochi, se clateste imediat cu multa apa si se consulta de urgenta un medic. Stropii de acid pe piele sau pe haine se vor indeparta cu agent neutralizant si se vor clati cu multa apa. In cazul ingerarii acidului, consultati de urgenta un medic.

vi. Nu expuneti bateriile direct la radiatiile solare.

vii. Bateriile casate trebuie duse predate la un centru de colectare. In timpul transportului respectati instructiunile de la punctul “Conditii de depozitare si transport”. Nu aruncati bateriile vechi impreuna cu gunoiul menajer.

In conformitate cu dispozitiile HG 1132/2008, distribuitorii de acumulatori si baterii au urmatoarele obligatii:

i. să colecteze bateriile şi acumulatorii auto de la utilizatorii finali;

ii. să aplice sistemul "depozit" asupra preţului de vânzare al bateriilor şi acumulatorilor auto;

iii. să depoziteze în spaţii special amenajate, împrejmuite şi asigurate pentru prevenirea scurgerilor necontrolate, bateriile şi acumulatorii auto primiţi în schimbul celor vânduţi;

iv. să predea bateriile şi acumulatorii auto producătorilor sau unui operator economic care este autorizat să execute colectarea în numele producătorului;

v. să afişeze vizibil anunţul cu următorul conţinut: "Predaţi bateriile şi acumulatorii auto în vederea valorificării";

vi. să afişeze în mod vizibil preţul pentru o baterie sau un acumulator auto şi valoarea depozitului corespunzător;

vii. să emită cumpărătorului, la vânzarea acumulatorului auto, o chitanţă care să specifice valoarea depozitului;

viii. să ramburseze cumpărătorului valoarea depozitului, pe baza chitanţei emise, în cazul în care în termen de maximum 30 de zile de la data achiziţionării cumpărătorul îi predă o baterie sau un acumulator auto.

Sistemul "depozit" se aplică asupra preţului de vânzare de către distribuitorii de baterii şi acumulatori auto, la comercializarea către consumatorul final, reprezintă 10% din preţul de vânzare al unei baterii sau al unui acumulator auto şi este plătit odată cu achiziţionarea unei baterii sau unui acumulator auto, în cazul în care nu se predă o baterie sau un acumulator auto uzat. Sumele încasate din aplicarea sistemului "depozit" si nerambursate trebuie evidenţiate separat în contabilitatea distribuitorului de baterii şi acumulatori auto şi sunt utilizate numai pentru organizarea activităţii de colectare a bateriilor şi acumulatorilor auto uzaţi.

In conformitate cu dispozitiile HG 1132/2008, utilizatorul final de baterii şi acumulatori auto este obligat să predea deşeurile de baterii şi acumulatori auto şi industriale separat de alte deşeuri către distribuitorii de baterii şi acumulatori angro şi en detail, unităţile care prestează servicii de înlocuire a bateriilor şi acumulatorilor, punctele de colectare pentru deşeuri de baterii şi acumulatori sau producător, după caz.

5. PERIOADA DE GARANTIE

Pentru acumulatorii comercializati de sc Phoenix automobile expert srl se acorda 2 ani garantie, exceptie facand:

 1. acumulatorii care echipeaza autovehicule utilizate in taximetrie, moto sau scoli de soferi, ambulante si autovehicule distributie marfa pentru care garantia este de 12 luni .

 2. Bateriile ROMBAT din gama PREMIER care au 3 ani garantie

Termenul de garantie curge de la data inscrisa pe factura de vanzare (data vanzarii).

6. CONDITII DE GARANTIE

Garantia se asigura numai pentru baterie nu si pentru montajul acesteia.

Garantia este valabila numai daca sunt indeplinite urmatoarele conditii:

i. Verificarea si montarea initiala sunt efectuate intr-un service autorizat de Registrul Auto Roman si continut in prezentul certificat de garantie. In cazul dezactivarii, cumparatorul va trebui sa mearga la urmatorul service valid.

ii. Verificarea starii acumulatorului si a instalatiei electrice autovehicului trebuie realizate din 6 in 6 luni.

iii. Certificatul de garantie este completat integral cu toate informatiile mentionate in cuprinsul sau.

7. GARANTIA LEGALA DE CONFORMITATE

In cazul in care cumparatorul este un consumator, in sensul prevazut de legislatia in vigoare, acesta va beneficia de toate drepturile ce ii sunt recunoscute de Legea nr. 449/2003 republicata. Aceste drepturi sunt:

i. Vanzatorul este raspunzator fata de consumator pentru orice lipsa a conformitatii existenta la momentul cand produsul a fost livrat.

ii. În cazul lipsei conformităţii, consumatorul are dreptul să i se aducă produsele la conformitate, fără plată, prin reparare sau înlocuire, în funcţie de opţiunea consumatorului, conform art. 11, sau să beneficieze de reducerea corespunzătoare a preţului ori de rezoluţiunea contractului privind acele produse, în condiţiile art. 13 şi 14.In cazul lipsei conformitatii, vanzatorul va aduce produsul la conformitate, fara plata, in primul rand prin reparare. In cazul in care reparatia nu este posibila, vanzatorul va inlocui produsul, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata.

iii. Aducerea produsului la conformitate va fi realizata intr-o perioada de 15 zile de la data la care consumatorul a adus la cunostinta vanzatorului lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul vanzatorului pe baza unui document de predare-preluare.

iv. Consumatorul poate solicita o reducere corespunzatoare a pretului sau rezolutiunea contractului daca nu beneficiaza de repararea sau inlocuirea produsului, ori daca vanzatorul nu a luat masura reparatorie intr-o perioada de timp rezonabila sau fara inconveniente semnificative pentru consumator. Consumatorul nu este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului, daca lipsa conformitatii este minora.

v. Raspunderea vanzatorului privind garantia legala de conformitate poate fi angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani de la livrarea produsului. Dupa expirarea acestui termen, consumatorul poate pretinde remedierea sau inlocuirea produselor care nu pot fi folosite in scopul pentru care au fost realizate ca urmare a unor vicii ascunse aparute in cadrul duratei medii de utilizare, in conditiile legii. Pentru produsele a caror durata medie de utilizare este mai mica de 2 ani, termenul de garantie se reduce la aceasta durata.

vi. Consumatorul trebuie sa informeze vanzatorul despre lipsa de conformitate in termen de doua luni de la data la care a constatat-o.

vii. Pana la proba contrara, lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate.

8. PROCEDURA DE FORMULARE A UNEI RECLAMATII:

Produsul care face obiectul unei reclamatii in garantie va fi expediat catre sc Phoenix automobile expert srl la adresa punctului de lucru din Bucuresti, Splaiul Unirii nr. 96, sector 4 si insotit de urmatoarele documente:

i. Certificatul de garantie in original, completat integral;

ii. copie dupa factura de achizitie de la sc Phoenix automobile expert srl;

iii. copie dupa documentele de achizitie a produsului pana la clientul final daca produsul nu a fost achizitionat direct de la sc Phoenix automobile expert srl;

iv. dovada montarii intr-un service autorizat RAR impreuna cu dovada verificarii initiale a instalatiei electrice la data montarii bateriei;

v. copie dupa certificatul de inmatriculare sau dupa cartea de identitate a autovehiculului pe care a fost montat produsul;

vi. o nota de constatare tehnica in care se descrie detaliat defectiunea reclamata;

ATENTIE! Verificarea garantiei se va face numai in service-urile autorizate, specificate in certificatul de garantie. In cazul in care, din motive independente de clientul final cumparator, service-ul figureaza inca pe lista dar este delistat intre timp de catre sc Phoenix automobile expert srl, verificarea se va face in oricare alta unitate prezenta in lista.

Lipsa unui singur document atrage dupa sine respingerea cazului de garantie.

In cazul in care cererea de garantie este acceptata, vanzatorul va lua una dintre urmatoarele masuri:

i. repararea produsului;

ii. inlocuirea produsului;

iii. acordarea unei reduceri de pret, raportata la defectiunea constatata;

iv. restituirea pretului, in cazul in care produsul nu este functional si nici nu poate fi reparat.

Garantia acopera o valoare maxima egala cu valoarea produsului.

In situatia in care persoana care formuleaza reclamatia este un consumator, in sensul prevazut de lege, iar reclamatia care invoca lipsa conformitatii este intemeiata, vanzatorul va repara sau inlocui produsul in termenul mentionat la art. 7 pct. Iii. de mai sus. In cazul reclamatiilor privind vicii ascunse, vanzatorul va repara sau inlocui produsul in termen de 15 zile calculate de la data finalizarii expertizei tehnice, conform art. 13 alin. 2 din OG 21/1992 republicata. In orice alte cazuri reclamatia va fi solutionata intr-un termen rezonabil care va fi adus la cunostinta cumparatorului de catre vanzator.

In cazul inlocuirii produsului in perioada de garantie se vor aplica urmatoarele reguli: in situatia in care persoana care formuleaza reclamatia este un consumator, produsul inlocuitor va beneficia de un nou termen de garantie; in orice alta situatie produsul inlocuitor va avea o perioada de garantie egala cu perioada de garantie ramasa pentru produsul initial.

9. GARANTIA SE ANULEAZA DACA :

i. Bateria nu este folosita in regim normal de lucru sau se defecteaza datorita instalarii incorecte.

ii. Bateria este folosita cu defectiuni la sistemul electric al autovehiculului, in special la sistemul de incarcare a bateriei.

iii. Autovehiculul nu se prezinta la verificarea sistemului electric in conformitate cu indicatiile importatorului de la punctul “ Conditii de garantie”.

iv. Bateria a fost deschisa fortat sau folosita abuziv dupa descarcare.

v. Acumulatorul nu corespunde autovehiculului pe care e montat, conform instructiunilor producatorului autovehiculului si a instructiunilor producatorului acumulatorului.

vi. Bateria a fost avariata in urma unui accident de circulatie sau de alta natura (socuri termice sau mecanice), ori prezinta urme de lovituri, zgarieturi sau actiunea unor factori externi (straini conditiilor normale de functionare).

vii. Nu au fost respectate instructiunile de montare, intretinere, depozitare si manevrare.

viii. Capacitatea bateriei a fost mai mica decat cea recomandata in cartea tehnica a autovehiculului

ix. Cumparatorul nu prezinta certificatul de garantie eliberat de vanzator si factura de cumparare sau celelalte documente mentionate la art. 8 din prezentul certificat.

x. Pentru autovehiculele folosite in regim comercial nu se supradimensioneaza capacitatea bateriei.

xi. Valoarea tensiunii de incarcare masurate nu se incadreaza in intervalul de 13.8V – 14.4V.

xii. Bateria desi reincarcata nu mai poseda calitati de pornire. Densitatea scazuta in toate elementele indica exploatare necorespunzatoare.

xiii. Sunt aduse modificari ulterioare ale instalatiei electrice ce conduc la suprasolicitarea bateriei.

xiv. Bateria prezinta deformari are bacului datorate sistemului de incarcare defect.

xv. Bateria explodeaza din cauza exploatarii necorespunzatoare (utilizare si/sau evaporare excesiva a electrolitului). Cumparatorul nu respecta conditiile de acordare a garantiei; unitatile care asigura service-ul vor retine acumulatorul pentru testare.

xvi. Bateria este descarcata la mai putin de 8 V.

xvii. Curentul de repaus al autovehiculului este mai mare de 0.05 Ah.

xviii. Verificarea si montarea initiala nu au fost efectuate intr-un service autorizat de Registrul Auto Roman.

 

10. INFORMATII OBLIGATORII CARE TREBUIE COMPLETATE PENTRU CA CERTIFICATUL DE GARANTIE SA ISI PASTREZE VALABILITATEA:

 

Am primit acumulatorul in stare de functionare si am luat la cunostinta de conditiile de acordare a garantiei:

 

Nume si prenume cumparator final: …………………………...…………………………………

CUI/CI ………………………………………………………………………………….…………..

Data cumpararii si nr de factura …………………………………………………………………

 

Semnatura cumparatorului ………………………..…………………………………………….

 

 

 

 

Identificare cumparator

*


 

Indentificare auto cumparator:* Marca ...........................

Model............................

Serie motor....................

Cod VIN........................

 

Identificare acumulator:* Marca..................................

Cod ETN....... 

Norma (exemplu EN, DIN)...................................

Cod comercial .......................................................

Capacitate Baterie ............. Ah

Curent pornire la rece........ A

 

Tip echipament testare utilizat – testare initiala*

Tester Baterie/Sistem de incarcare Model......................Serie................... 

Voltmetru......................................................................................................... 

Osciloscop......................................................................................................... 

Parametrii tehnici

 1. Tensiunea Bateriei (inainte de instalare)........................................................ ,V

 2. Tensiunea de regulator 1................................................................................. ,V

(motor ralanti, fara sarcini electrice conectate)

3) Tensiunea de regulator2)................................................................................ ,V (motor ralanti, cu sarcini electricecuplate-faruri, incalzire luneta)

 

- 

Dep

0zit

+ Service

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CUPON RETURNARE GARANTIE(valabil pentru service autorizat expertiza garantii)!!!

 1. Regim utilizare autovehicul*:

Normal .........................

Taxi ..............................

Scoala soferi..................

Vehicul interventie.........

 

 1. Identificare operator verificare initiala*

Firma .............................................................

Operator..........................................................

Semnatura operator ........................................

Incarcarea: Val. minima.......; Val. maxima.......

Data testarii ... ..

z z . l l . a a a a

Concluzie testare garantie service autorizat*

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

 • Garantie acceptata: DA NU

 

Depozit Phoenix automobile expert emitent

Semnatura si stampila

Depozit Phoenix automobile expert emitent

Verificator garantie service autorizat*

Semnatura si stampila service autorizat*

 

Oras..........................................

Factura......................................

Data vanzarii.............................

 

 

SC..........................................SRL

Adresa......................................

Telefon.....................................

 

 

Nota: Toate campurile libere sunt obligatorii iar necompletarea lor duce la pierderea garantiei!!

Post-vanzare, instalarea sau verificarea bateriei poate comporta costuri.

 

 

 

 

 

 

TURISME

 

AIUD SICOMEC MOTOR, Str. 1 Decembrie1918, nr 7, Tel:0258.863.288 , 0742.991.676

ALBA-IULIA ALBA MOTOR, Str. Tudor Vladimirescu nr. 42, Tel:0258.81005 , 0744.633.064

ALBA AUTO DOS SRL, Str.Lt.Anca Virgil nr.14, ABRUD, Tel:0740.779.399

ALBA-IULIA VOVE Company, Str.Al.I.Cuza nr.30M, Tel:0744.615.601

ALBA-IULIA KING INVEST SRL, Bulevardul Republcii nr.32, Tel:0258.820.024

ALBA-IULIA MEDIA VALEX Str.A.I. Cuza Nr.2°, Tel:0258.806.034;0744.014.557

ALBA-IULIA MARIUS ELECTROAUTO SRL, Str.Livezii nr.27(fostul abator), Tel:0768.884.769

ALBA-IULIA AUTOCOMPANY MONTANA, Strada Ariesului nr.6, CAMPENI, Tel:0746.180.378

ALBA REDAM PARTENER SRL, Str.Viitorului nr.9, CUGIR, Tel:0721.582.259

ALBA-IULIA CLAMISO SRL, Str.Iasilor nr.18, Tel:074.794.270

ALESD NICU SERVICE SRL,Str. Ciocarliei Nr.3. 3, Tel:0259.342772

ALEXANDRIA CROMA IMPEX SRL, Str.Mihail Kogalniceanu Nr.7-9, Tel:0744.589.791

ALEXANDRIA AD GARAGE - PROINVEST SERVICE SRL, Str.Bucuresti Km.2, Tel:0347.806.786;0727.324.578

ALEXANDRIA TOTAL AUTO COM SRL, Str.1 Mai, Nr.125, Tel:0247.312.435;0728.330.221

ANINA SWP ANTAU TRANS SRL, Str. Sf Varvara nr.16, Tel:0748.403.321

ARAD CRISTIN A-M SRL, Calea Radnei 186, Tel: 0257.259.522; 0744.276.307

ARAD DATE WES SYSTEM SRL, Str. Andrei Saguna Nr.181, Tel:0723.575.905; 0723.366.026

ARAD AUTO POWER 2000 SRL, Calea Radnei nr.232, Tel:0720.737.847;0720.427.243

BACAU WOBINS-Calea Barladului,nr.133,Tel:.0234.522.000

BACAU KLASS AUTO MOTO, Str.Arinilor nr.1C, Tel:0742.180.356

BACAU AUTOELECTRONIC SRL, Str.Vadul Bistritei nr.36, Tel:0766.412.425

BACAU ANDYONA AUTO SRL, Str.Cornisa Bistritei nr.25, Tel:0752.003.600

BACAU ONIX CONFORT SRL, Str.Republicii nr.210(Langa Bendix), Tel:0743.041.200

BACAU INTER-FLORIX SRL, Str.Casinului nr.29(langa P-ta Centrala), Tel:0741.367.350

BAIA MARE AD GARAGE - MENTEN SERVICE, Str.Luminisului nr.6A, Tel:0262.215.313

BAIA MARE AD GARAGE - SUXESS SRL, Str.Ariesului Nr..11 ,Tel: 0262.228.149

BAIA MARE AD GARAGE - AN-MAR IMPEX SRL, Satu Nou de Jos Nr. 276/A, Tel: 0262.258.244; 0722.397.660

BALCESTI (VL) VIMPRODCOM Srl, Str.Cpt.Grigore Otetelisanu nr.138. Tel:0723.320.983;0250.842.403

BAILE HERCULANE BELARO SRL, Str. Trandafirilor Nr.83, Tel:0726.610.165

BARLAD DMD SERVICE SRL, Str.Tecuciului Nr.7, Tel:0755.043.004

BARLAD WASH EXPERT SRL, DN24 – DE581 – KM3, Sos. Barlad spre Tecuci, Tel:0762.627.459

BARLAD AGROSTAR-VEST SRL, Str.Paloda nr.11, Tel:0741.773.420

BACAU TENARO AUTO SRL, Str.Nicu Enea Nr..54, Tel:0732.606.988;0234.522.081

BACAU DIVERTISCOM, Str.Republicii Nr. 23B, Tel:0749.090.510

BACAU SERV-MAX AUTO SRL, Str.Principala nr.229, Sat PALANCA, Tel:0741.330.183

BACAU AUTO ELECTRIC DESIGN SRL, Str.Republicii nr.161(langa ingrasaminte chimice) Tel:0766.790.264

BECLEAN AUTOTECH SRL,Str.Gh.Doja Nr.78,Tel:0263.343.883

BECLEAN PFA MALUTAN CORNEL,Str. Mihail Kogalniceanu Nr.. 67, Tel:0744.882.448

BEIUS RASILV EXIM SRL,Str. Horea Nr. 38,Tel:0730.188.264

BEIUS SC. LEDES SERV SRL,Str. Ioan Ciordas Nr.12,Tel:.0724.089.726

BICAZ MOLDOSERVICE, Str.Corbului nr.41, Tel:0371.150.400

BISTRITA AUTO SANDYMARC,Str. Tanase Tudoran nr..27A, Tel:0744.106.120

BISTRITA AD GARAGE - WEST CAR SERVICE, Str. Libertatii Nr. 47,Tel:0263.237.934

BLAJ IATSA SA, Str.Iuliu Maniu Nr.5, Tel:0758.111.247

BLAJ SUPER AGRI TRUCK, Str.Clujului nr.60, Tel:0760.316.330

BOCSA BILMECA CRIDEN SRL, Str.Tudor Vladimirescu nr.78, Tel:0741.378.505

BOLDESTI-SCAIENI SILDASNI AUTO, Sos.Ploiesti-Valeni nr.33, Tel:0769.090.499;0763.668.813

BRAD DANY EXPRESS, Str.Valea Bradului 33°, Tel:0746.871.218

BOTOSANI SOHO AUTO SERVICE SRL, Str.Progresului Nr.6, Tel:0231.530.730

BRAILA(VIZIRU) UMBRELLA INTERBRANDS, Str.Brailei nr.163, Tel:0239.666.166, Tel:0765.970.372

BRAILA EURO CAR SERVICE SRL, Str. Calarasi nr. 312 - 312 bis, Tel: 0239.622.669

BRAILA AD GARAGE – EXIBI MOTORS, Str.Calarasilor nr.330, Tel:0755.101.901

BRASOV AD GARAGE – RED SERVICE, Str. Zaharia Stancu nr.13-15, Tel:0726.763.581;0724.323.339

BRASOV G.M.C. ROM INDUSTRY, Str.Carpatilor 15-17, Tel:0724.323.341

BRASOV ARBLAST, Calea Bucuresti 249, Tel:0726.367.393

BRASOV MAXIPAINT, Str.Poenelor, Tel:0268.311.122

BRASOV (Rupea) RUTA COMERT SRL, Str.Republicii nr.99, Tel:0742.136.486

BRASOV(Vistea de Jos) HANKLARO SERV SRL, Local.Vistea de Jos, Str. Principala nr.116(DN1), Tel: 0751.012.744

BUCURESTI-sector 1 CARAUTO COMPANY SRL, Calea Grivitei Nr.99, Sc.1, Tel:0722.219.531, 0722.209.355

BUCURESTI-sector 1 VALEO IMPORT EXPORT,Bd. Bucurestii Noi 146 sector 1, Tel:0721.676.835, 021.312.7459

BUCURESTI-sector 1 CSC LOGISTICA EXPERT, Str.Timisului nr.37, sector 1, Tel: 0786.204.004

BUCURESTI-sector 1 ANT ACTIV SRL, Str. Ceremusului nr.4, Tel:021.224.4148

BUCURESTI-sector 1 KUNTY AUTOSERVICE, Str.Aviator Popisteanu nr.23, Tel:0723.231.235

BUCURESTI-sector 1 EAGRICULTURA PARTS SRL, B-dul Alexandru Ioan Cuza nr.49, Tel:0762.367.818

BUCURESTI-sector 1 TOTAL MOTOR GROUP BUSINESS, Str. Caraiman 108, sect.1, Tel:0720.228.223

BUCURESTI-sector 1 MD GENERAL TRADING CONCEPT, Sos Chitilei nr 359, Tel:021.310.1513, 0742.142.222

BUCURESTI-sector 1 NORAUTO ,Sos.Bucuresti-Ploiesti nr.43 A, Tel:0728.861.216

BUCURESTI-sector 2 AUTOFIX SERVICE, Str.Maica Domnului nr.53, sector 2, Tel:0722.214.506

BUCURESTI-sector 2 QUATTRODIS COM SRL, Str.Matei Voievod nr.88, Tel:0728.859.988;021.252.7752

BUCURESTI-sector 2 ENGINE OIL SRL, Str.Ziduri intre Vii nr.19, Complex Ghica Plaza, Tel:0799.018.042

BUCURESTI-sector 2 UNCAS NICU SRL, Strada Baicului nr.116, Tel:0721.258.636

BUCURESTI-sector 3 AUTOA Magazin, Bd.Basarabia 250(Intr.Gr.Ind Titan), Tel:0721.883.855

BUCURESTI-sector 3 DOCTOR AUTO DISTRIBUTION SRL, Bd.Energeticienilor nr.110, sector 3, Tel:0733.690.508

BUCURESTI-sector 3 ANDRIES SERVICE AUTO SRL, Sos Dudesti-Pantelimon n3.45 (Incinta Antilopa), Tel:0720.794.990

BUCURESTI-sector 3 DAS AUTO GARAGE SRL, Sos. Morarilor nr.2a, Tel:0314.362.723

BUCURESTI-sector 3 TMD LASTING SERVICE SRL, Str.Victor Brauner nr.42C, Tel:021.345.6603;021.345.6604

BUCUREST- sector 3 RADACINI MOTRS SRL(Vitan), Calea Vitan nr.112, Tel:0726.123.836

BUCURESTI-sector 3 NORAUTO, Bd. 1 Decembrie 1918 nr.33A, Tel:0762.302.385

BUCURESTI-sector 4 RIXE IMPEX SRL, Str.Sergent Nitu Vasile, nr. 51C, sector 4, Tel:021.460.3362;0744.661.106

BUCURESTI-sector 4 AUTOMARKT SRL, Calea Serban Voda nr.203, Tel:0767.631.111; 0746.308.053

BUCURESTI-sector 4 MONCAR EVOLUTION SRL, Splaiul Unirii nr.450 Complex Autovit, Tel:0724.775.588

BUCURESTI-sector 4 MOTORECO PARTS SRL, Str.Intrarea Binelui Nr.1A, Tel: 0310.050.139

BUCURESTI-sector 4 TINA SERVICE, Str. 11iunie nr.31 Tel 0213.350.493

BUCURESTI-sector 4 DANY VILLA SRL, Splaiul Unirii nr.450(Incinta AUTOVIT stand DA16), Tel:0770.248.103

BUCURESTI-sector 4 VICSAL PRODCOM SRL, Splaiul Unirii 450(Complex Autovit, Satnd SA9), Tel:0722.211.852

BUCURESTI-sector 4 S&M MADY SERVICE SRL, Bd.George Cosbuc nr.15, Tel:0730.630.680

BUCURESTI-sector 4 HDV TRADING SRL, Str. Odei nr.81, Sector 4, Tel:0758 033 500

BUCURESTI-sector 4 NORAUTO, Bd.Metalurgiei 12-18, Grand Mall Arena, Tel:0769.626.646

BUCURESTI-sector 5 KING EUROSERVICE, Prelungirea Ferentari 70, sector 5, Tel: 021.330.4196;021.330.6128

BUCURESTI-sector 5 IDNES AUTO, Bd.Cosbuc nr.67, sector 5, Tel:021.337.22.98; 0734.608.148; 0757.661.434

BUCURESTI-sector 5 MECANOPROD – Str. Pichetului nr 1, sector 5, Tel:0744.633.624

BUCURESTI-sector 5 SELENIU 97 SERVCOM, Calea Rahovei nr.247, sector 5, Tel:021.423.9090, 0724.774.490

BUCURESTI-sector 5 SPEED AUTO – Str.Alexandru Anghel Nr.22, sector 5, Tel:021.629.3328

BUCURESTI-sector 5 GANN DIVERSCOM SRL, Str.Crizantemelor nr.13, Sector 5, Tel:0766.406.055;0774.619.920

BUCURESTI-sector 5 FABI AUTOMOTIVE SRL, Sos. Viilor nr.49, sector 5, Tel:0764.440.275

BUCURESTI-sector 6 PPLUS 2002, Dr.Ioan Muscel Nr.13, Tel:0726.222.192;0745.775.777

BUCURESTI-sector 6 SAWAUTO, Bd.Timisoara, incinta Comet, sector 6, Tel:021.490.0025

BUCURESTI-sector 6 AUTOSERV LUJERULUI SRL, Str.Lujerului nr.32-34, Tel:0217.460.144, 0749.210.220

BUCURESTI-sector 6 ANTUPO SRL, Adresa Prelungirea Ghencea 33A, Tel:021.440.1522;0723.256.160

BUCURESTI-sector 6 DEPOZITUL DE PIESE AUTO SRL, Str.Apusului n3.49, Sector 6, Tel:0752.829.770;0744.431.428

BUCURESTI-sector 6 NORAUTO, Str. Brasov nr.25, Tel: 0770.267.039

BUZAU MONDOCONFEX SRL, DN2 Transit vis-a-vis DEDEMAN, Tel:0755.102.420, 0755.102.425

BUZAU ROED PROAUTO SRL, Str.General Grigore Bastan nr. 6A, Tel:0763.525.422; 0762.683.478

BUZAU AUTOTRANZIT SRL, Sos.Stan Spataru nr.45, Tel:0721.830.891

CALAFAT ALIMADA SRL, Str.Constantin Sterie Nr.26, Tel:0251.231.820; 0744.476.405

CALAFAT ALLCARS AUTOMOTIVE, Str.Cobuz nr.7, Tel:0769.050.814;0251.230.996

CALARASI(Oltenita) AUTO MOVING PARTSSRL, Bd.Republicii nr.9, Oltenita, Tel:0727.315.973

CAREI TODEXIM SRL, Str.Caplenilor nr.21, Tel:0744.546.106

CAREI INGAMCE SRL, B-dul 25 Octombrie nr.108, Tel:0752.279.040

CAMPIA TURZII DALSI SRL, Str.Viisoara nr.133, Tel:0740.147.035

CAMPINA VLAVI COM SRL, Sts.Salaj nr.2, Tel:0723.247.441

CAMPULUNG SC DANIADI SMART TEAM SRL Str.I.C. Bratianu nr..78 ,Tel:0248.530069

CAMPULUNG TOTCOM SRL, Str.Traian nr.106Bis, Tel: 0248.512.950

CAMPULUNG M ING SERVICE SRL, Str.Trandafirilor nr.4, Campulung Moldovenesc, Tel:0723.018.090;0230.312.884

CAMPULUNG M BABICI COM SERV PROD IMPEX SRL, Str. Ciprian Porumbescu nr.4, Tel: 0726.130.724

CAMPULUNG PRESIDENT STAR B&M SRL, Str.General Iosif Teodorescu nr.2P, Tel:0248.512.051

CAMPULUNG PREZIDENT TRANS SRL, Str.I.C. Bratianu nr.48, Tel:0728.800.888

CARACAL SEDA SERVICE, Str.Buzesti Nr.8, Tel:0249.513.869

CARACAL LINTOIU ION-CRISAN I.I.,, Str. Ionascu nr.1, Tel:0722.280.274;0746.981.173

CARANSEBES MICHELINI PREST SRL, Calea Orsovei Nr.239, Tel:0255.512.255

CARANSEBES CLIDANIK AUTO SRL, Str. Ardealului nr.32 Tel:0741.112.186

CARANSEBES BEST MIRCEA & ROXANA SRL, Str.Nicolae Balcescu nr.34, Tel:0760.474.027

CERNAVODA AUTO PREST MAXIM, Str.Mircea cel Batran Nr.15, Tel:0722.250.116

CLUJ-NAPOCA AD GARAGE AUTO GHERO, Str.Fabricii de Zahar 165, Tel:0744.817.629

CLUJ-NAPOCA AD GARAGE AUTOFYG, Str. Oaslui nr.74, Tel:0264.432.131

CLIJ-NAPOCA AD GARAGE AUTOSPORT SYSTEM, Str.Lombului Nr.2, Tel:0722.452.761

CLUJ-NAPOCA CASIAN ADRIAN FLORIN PFA, Str.George Enescu nr.19, Tel:0744.428.391

CLUJ-NAPOCA CAPAR SRL, Calea Floresti nr.6, Tel:0264.426.800

CLUJ NAPOCA AUTOKID SERVICE SRL, Str.Giordano Bruno nr.21, Tel:0748.149.800

CLUJ-NAPOCA SERVICE TRANS AUTO SRL,Str. Partizanilor nr.120, Tel:0729.308.116

CLUJ-NAPOCA ELEDIS IMPEX, Str.Scortarilor nr.11, Tel: 0264.432.771

CLUJ-NAPOCA OLTIDAN SERVICE SRL, Str.Olteniei nr.21, Tel:0744.830.430;0772.140.845

CONSTANTA AD GARAGE - CITY AUTO SUPPLIES SRL, Str. Industriala Nr.6 (Incinta Logistic Parc) Tel:0722.900.687

CONSTANTA AD GARAGE - CONPARTS AUTOHOLDING SRL, B-dul Aurel Vlaicu Nr.52, Tel:0733.336.289

CONSTANTA NIC-ANA SERVICE SRL, Str.Eliberarii nr.2E, Tel:0725.538.00

CONSTANTA AUTOMAR CARSERVICE, Str. Interioara nr.3(langa Sorla) Tel:0723.283.428

CORABIA FULL AUTO MAX, Str.Carpati nr.123, Tel:0249.563.037;0767.643.365

CORUND LEVISSERVIS SRL, Str. Principala Nr. 1490, Tel: 0266.249.037, 0745.523.331

CRAIOVA AD GARAGE - AUTOTEILE, B-dul Decebal nr.85 (in incinta Metal Lemn), Tel:0767.038.487

CRAIOVA FULMEN DATA, Str.Feldioarei nr.27, zona Podsor, Tel:0724.099.639

CRISTURU SECUIESC AUTOPARTNER SRL, Str.Gradinilor nr.14, Tel:0266.242.252;0748.195.410

RASMET SRL Str.Stirbei Voda Nr.33, Tel:0251.534.575;0740.310.677

CRASNA ZOLEV AUTO SERVICE SRL, Str. Crasnei Nr.. 16 A, Tel: 0744.386.687; 0260.636.525

CURTEA DE ARGES EMPI SRL, Str.Vlad Tepes nr.13, Tel:0754.040.326;0745.374.793

CURTEA DE ARGES TOTAL IMPORTS PARTS SRL, Str.Negru Voda nr. 143, Tel:0747.098.469

CUGIR POSTEIU SERVICE, Str.Alexandru Sahia nr.21, Tel:0258.751.371

DEJ AD GARAGE FARCAS SERVICE, Str.Crangului Nr.15, Tel:0747.140.251

DEJ AD GARAGE FIL AUTOSERV, Str.Bistritei nr.63, Tel:0741.085.047

DEJ AD GARAGE VASROM, Str.Bistritei Nr.2, Tel:0745.695.018

DEJ ADYREM COMERT SRL, Str. Regina Maria Nr.11,Tel. 0744.644.213

DEJ TOP AUTO DMV, Str. 1Mai Nr.74, Tel:0724.053.396

DEVA GB MOTORS INVEST SRL, Santuhalm nr.67F, Tel:0254.222.225

DEVA POWER CITY, Calea Zarandului nr.234, Tel:0723.755.141

DOROHOI DUTCOV CARS SRL, Str.Spiru Haret nr.5, Tel:0742.629.013

DOROHOI SERPICO, D.N. Nr. 29 A (intrara in Dorohoi), Tel:0231.613.797; 0748.215.309

DRAGASANI BERMINA IMPEX SRL, Str.Tudor Vladimirescu Nr. 455, Tel: 0250.814.799 ; 0722.475.657

DRAGASANI VIKY&STEFY Srl, Al. Tineteretului Bl.D2, Sc.A, Ap.19, Tel:0765.358.532

DROBETA T. SEVERIN ROBERT&DENIS, B-dul T.Vladimirescu Nr.163, Tel:0252.326.827

DROBETA T SEVERIN REPEDE SRL, B-dul Tudor Vladimirescu nr.4, Tel:0352.405.403;0737.223.480

DROBETA T SEVERIN AUTO TABACI SRL, Str.Pandurii nr.11, Tel:0769.251.445

DROBETA T SEVERIN REVERS MIXT COM SRL, Str.Tudor Vladimirescu nr.117, Tel:0252.321.439;0745.596.234

DROBETA T SEVERIN BODIMPEX SRL, Str.N Iorga nr.18, Tel:0252 232 003; 0747 581 777

DROBETA T SEVERIN FRANCK ACTIV SRL, Calea Timisoarei n3 202, Tel:0252 210 440;0773 877 052

FAGARAS LATIVICOM IMPEX SRL, Str.Crinului nr.5, Tel: 0726.167.656; 0769.659.844

FAGET LIUDMILA SRL, Str.Avram Iancu 34, Tel:0762.619.959

FOCSANI PREST COMET, Calea Munteniei Sos de Centura E85,Tel: 0237.723.1587

FOCSANI GN SYSTEMS INC SRL, Calea Moldovei str.Verde FN(lipit de FAN Courier) Tel: 0736.609.446

GALATI AUTONIKKO SRL, Soseaua de centura 39, Tel: 0236.316638

GOEAGIU DREGHICIU MONICA VIORICA PFA, Str.Progresului Nr.50, Bl.1, Tel:0746.917.439

GALATI AD GARAGE - NALBA TRADING SRL Str.Brailei nr.219, Tel:0236.412.560;0751.139.904

GALATI AD GARAGE – AUTOUNIVERSAL, Str.Portului nr.54-56, Tel: 0236.412.560

GALATI AD GARAGE, IRMEX SA Sos. de centura nr.42-44, Tel:0236.426.363

GALATI(TECUCI) AUTO GDV, Comuna Matca, Str.Principala Nr.2917, Tel:0742.030.349

GHERLA AUTOCLINICA SRL, Str.Bobalna nr.19, Tel:0264.241.917

GHERLA AGRO COMEX PM SRL, Str.Bobalna Nr.31, Tel:0758.045.656

GHERLA POLAR COM SRL, Str.Straduintei Nr.10/26, Tel:0744.788.310

GHEORGHIENI CAR DIAGNOSTIC CENTER SRL, B-dul Fratiei nr.52, Tel:0742.032.099

GIURGIU LUCMAR, Str.Negru Voda nr.77, Tel:0246.210.295;0723.264.226

GIURGIU LOYAL SRL, Str.Dan Barbilian 13, Tel:0722.525.556

GIURGIU ALEX INTERNATIONAL TRANSPORT 94, Str.Industriri nr.9, Mihailesti, Tel:0246.278.357

GIURGIU FLORIROLF, Str.Balanoaiei nr.2, Tel:0246.212.231;0733.046.048;0722.217.089

GRABAT(TIMIS) AUTOMARIO STAR, SRL, Localitatea Grabat, Str.Principala nr.507, Tel:0766.949.385

GURA HUMORULUI GVC COMPUTERS SRL, B-dul Bucovina nr.172, Tel:0752.124.426

GURA HUMORULUI REIMUND AUTOSERVICE SR, B-dul Bucovina nr.130, Tel:0746.696.907

GURA HUMORULUI SENRA MOTORS SRL, Bulvevardul Bucovina nr.119, Tel:0755.561.766

HUEDIN MELIMO SRL, Str. Oborului Nr. 8,Tel:0264.353.531

HUSI AUTO ENGINE HOUSE. Str.Sf.Gheorghe Nr.3A, Tel:0762.277.222

HUSI PANEUROPEAN SRL, Calea Basarabiei Nr.10, Tel: 0235.480.099

IANCA I.I.GROZEA EMILIAN, Calea Brailei nr.124, Tel:0747.241.972

IALOMITA BACSIM SRL, DN2, nr.192, COSERENI, Tel:0243.318.830; 0731.018.560

IASI METCHIM SA, Sos Pacurari nr.157, Tel:0740.232.286

IASI AUTO CD SERV SRL, Com.Rediu val.Lupului VAV ANTIBIOTICE, tel:0788.428.717

IASI MELA MOV CAR SERVICE SRL, Cal.Chisinaului 29, Tel:0752.211.535

IASI BISMARK SI PICASSO SRL, B-dul Chimiei nr.10G, Tel: 0232.241.777; 0725.923.566

IASI VOPSITORIA REMESA SRL, Str.Pacurari nr.69, Tel:0740.944.479;0232.214.908

IASI AUTO EXPERTS SRL, Sos.Montana Rosie (In spate Unitate Jandarmi), Tel:0742.537.258

IASI AUTOPIT SRL, Bd.Nicolae Iorga nr.41, Tel:0744.317.580;0232.256.565

IASI BOICU&COMPANY DISTRIBUTION SRL, Al.Nicolina nr.82, Tel:0741.078.878

ILFOV DAMAR SRL, Bd.Birunitei nr.69-71, Pantelimon, Tel:0736.395.506

ILFOV KRIV TOP SERVICE SRL, Str Smardan Nr.2, Bragadiru,Tel:021.780.3036;0722.275.888

ILFOV PILOT CAR SERVICE SRL, Bld.Eroilor 83-85, Voluntari, Tel: 0735.557.755

ILFOV ABA MOTORS TRADE, Str.23 August nr.67, Otopeni, Tel:0763.190.040

ILFOV AUTO UNION SRL, Str.Sperantei nr.1, Afumati, Tel:0722.845.145

ILFOV FUN GROUP SRL, Sos Oltenitei nr.52, Popesti Leordeni, Tel:0726.786.569

ILFOV POINT AUTO SERVICE, Str. Paraul Rece nr.4, Popesti Leordeni, Tel:0734.883.880

ILFOV PIESE AUTO DARS, Bd.1 MAI nr.229, Tel:0730.626.766

ILFOV NORAUTO, Autostrada Bucuresti-Pitesti km 11-12, Carrefour Militari, Chiajna, Tel:0770.468.906

INTORSURA BUZAULUI FILCOM SELECT SRL, Str.Hanului nr.9/A, Tel:0740.192.150

JIMBOLIA MADA SRL, Calea Timisorii Nr.60, Tel: 0256.360.547

JIMBOLIA R2MAX SRL, Calea Timisorii nr.68, Tel:0762.298.017

LEHLIU CHEIA SRL, Str.Industriilor nr.8, Tel:0726.696.209

LUDUS AUTO-DOM, Str.Plopilor Nr.19, Tel:0265.413.561

LUGOJ I.F. BALTARETU, Str.Smardan Nr.4,Tel:0256.358.614

LUGOJ FIX ALL FIX SRL, Str.Caraiman nr.86, Tel:0722.429.030

LUGOJ GRAMAT SRL, Str.20 Decembrie 1989 Nr.33A, Tel:0356.412.888; 0785.441.22

LUGOJ DCR CAR DAVID SRL, Str.Timosarei nr.93, Tel:0722.169.851

LUGOJ GSF ANTONIA SERV SRL, Str.Memorandului nr.2, Tel:0722.845.951

MANGALIA DRAGOMIR ANISOARA CAMELIA I.I., Str.Portului nr.13, Tel:0747.016.129

MARAMURES HOJDA SERVICE SRL, Str. Principala nr.14, Comuna Moiseni, Tel:0740.396.642

MARAMURES DOI VULPOI SRL, Str.Principala nr.331C, Vdu Izei, Tel:0723.583.209

MEDGIDIA P.F.A. LALA MIHAI, Str.General Magheru Nr.1, Tel:0763.638.386

MEDGIDIA SERVICE VAROGEN, DN 22C, 0751.211.673

MEDIAS GAMMIS, Sos Sibiului Nr. 48,Tel 0269.843.120 , 0740.253.324

MEHADIA(CS) A.P. ILIES IMPEX SRL, Com.Mehadia Str.E70, Nr.400, Tel:0255.523.008;0764.870.882

MIERCUREA CIUC AUTOWORKSHOP S&M, Str. Jigodin nr.8, Tel:0266.313.906;0746.935.448

MIERCUREA CIUC AUTOELECTRIC-IMPEX SRL, Str.Harghita Nr.62, Tel:0744.587.667, 0266.315.421

MIERCUREA CIUC HARGITA SERVICE SRL, Str. Harghita nr.113, Tel:0755.968.958

MIERCUREA CIUC FABROX SRL, Str.Minerului nr.135, Comanesti, Tel:0724.584.154

MIERCUREA CIUC SZOCS AUTO PREST SRL, Str.Sanmartin nr.187, Tel:0788.200.321

MIERCUREA NIRAJULUI GUMIREX SRL, Str. Liliacului nr.13, Tel:0265.576.833

MIOVENI ALEX&CRIS AND SRL, Bd.Dacia nr.32, Tel:0746.965.686

MOINESTI AD GARAGE VITARA COM, Str.Atelierelor nr.132, Tel:0721.203.973

MOINESTI WOCOM Trading, Str.Tudor Vladimirescu Fn, Tel:0742.313.378

MOLDOVA NOUA AGATA SRL, Calea Orsovei nr.13, Tel:0744.603.953

MOTRU NELCAR DAN, Calea Severinului 13a ,Tel:0253.410.112 , 0720.528.683

MOTRU DEVARE SRL, Calea Tismanei nr. 63, Tel:0253 410 433;0724 084 844

MURES(BALAUSERI) TOROK JOZSEF II, Str.Principala nr.163/C, Sat Balauseri, Tel: 0744.475.276;0740,403.708

NASAUD DESIT COM SRL, Str. Granicerilor Nr. 70,Tel:0263.361.450

NADLAC KAPAL EXTRA SRL, Str.N.Balcecu nr.102 B, Tel:0744.508.339

NAVODARI IULIAN SRL, Str. Randunelelor nr.42, Tel:0241.762.200

NEAMT(ROMAN) BOKATY SRL, Str.Alexandru cel Bun nr.66, comuna Horia, Tel:0761.726.872

NUSFALAU KIRSERV SRL, Str.Oborului nr.55,Jud.Salaj, Tel:0722.507.843

NEGRESTI- OAS IONAS ZELESRL, Str.Vasile Lucaciu Nr.11, SATU MARE, Tel:.0261.804.040

NEGRESTI-OAS AUTO CAR GIOFANI SRL, Str.Victoriei nr.35, Tel:0753.462.060

OCNA MURES AUTOSERV MARC, Str.Uiorii nr 1267, Tel: 0258.870.026;0744.836.798

ODORHEIU SECUIESC GERSAN TRADE SRL, Str. Principala Nr..29,BRADESTI,Tel:.0266.245.100

ODORHEIU SECUIESC MOBILKER SRL, Str. Taberei Nr..30,Tel:.0266.212.519

ODORHEIU SECUIESC AUTO M.&COMPANY SRL, Str. Beclean Nr.. 194/B, Tel: 0266.216.096, 0744.575.628

ODORHEIU SECUIESC OBLIVION TOTAL SOLUTIONS, Str.Cadiseni nr.25, Tel:0740.565.822

OLTENITA STEPHANO MOTORS SRL, Str. G-ral Manu Nr..28,Tel:.0242.511.868

ONESTI AD GARAGE AUTO PLUS, Str.L.Rebreanu(langa Petrom), Tel:0745.500.689

ONESTI AXI INVEST, Str. Libertatii nr. 148, Tel:0747.773.256

ORADEA ACONALEX SRL, Str. Ovid Densusanu Nr.. 4 ,Tel:0259.412.277

ORADEA ALTES IMPEX SRL, Str.Simion Barnutiu Nr.39 ,Tel:0259.418.074

ORADEA PIERRE COM SRL, Str. Cuza Voda Nr. 68,Tel:0259.433.215

ORADEA SELI SERV SRL, Str. Taberi Geza Nr. 12 ,Tel:0745.569.747

ORADEA AUTOPROFESIONAL, Str. 30 Noiembrie nr.34, Tel:0259.440.008

ORAVITA AUTOTRANS ROIBAN SRL, Str. Brosteniului Nr.49°, Tel:0255.572.021

ORAVITA DORVERCRIS SRL, Str.1Decembrie 1918 nr.18, Tel:0763.768.377

ORSOVA STRETCU ADRIAN MONADI II, Str.1DECEMBRIE Nr.15, Tel:0763.612.823

ORSOVA TREBOR STAR SRL, Str.Portile de Fier nr.26, Tel:0722.672.347

OTELU ROSU CHITES AUTOMIXT SRL, Str.Republicii nr 95, Tel:0740.867.795

PANCIU COLI SERVICE SRL, Str.Independentei 30, Tel:0237.276.306

PETROSANI SOCOM UNIREA UNIT, Str.Livezeni Nr.11, Tel:0721.276.075

PIATRA NEAMT ECOS 91 SRL, Str.General Dascalescu, Tel:0233.237.422

PIATRA NEAMT ONIX CONFORT SRL, Str. Arcului (Incinta S.S.A.), Tel:0742.481.877

PIELESTI(DOLJ) AUTEC ATOTEHNIK SRL, Calea Bucurestilor nr.150, Tel:0251.459.014,

PITESTI SC ADVIRA SRL, Str. Fratii Golesti Nr.95, Tel: 0248.223.060

PITESTI CLASS AUTO CONSULTING SRL, Str. Fratii Golesti 19B, Tel:0248.220.008;0729.884.120

PITESTI MARKOM AUTO SPEDITION SRL, Prelungirea Craiovei Nr.17, Tel:0248.250.532

PITESTI DANIELE TRADING COM, DN65B, NR.22, Tel:0722.351.069

PITESTI DAN MAR AUTO IMPEX SRL, Prelungirea Craiovei nr.14, Tl:0248.210.880

PITESTI PROCAR TOP DUMBRAVEI SRL, Str.Dumbravei nr.27, Tel:0786.359.481

PLOIESTI BOGMAN TOTAL SRL, Str. Gh.Grigore Cantacuzino Nr.131, Tel:0786.055.480;0784.238.578

PLOIESTI BOGMAN MECHANICS SRL, Str.Poligonului nr.9, Tel:0244.524.429;0726.467.643

PLOIESTI CAR SERV IMPEX SRL, Str. Sondelor nr.55, Tel:.0244.587.337;0788.071.641

PLOIESTI EKA TRUST SRL, Str. Gh.Grigore Cantacuzino Nr 181, Tel:0748.112.221. 

PLOIESTI AD GARAGE-MOTORMANIA IMPEX SRL, :Parc Industrial Crangul lui Bot,. Tel:0748.117.053

PLOIESTI YUCA S OFFICE, Str.Gh.Gr.Cantacuzino nr.60, Tel:0723.138.178

POIANA MARE(DOLJ) VILIAL SRL, Str.Garii nr.20, Tel:0761.621.446

RADAUTI AUTO SERVICE SRL, Str. Campului Nr. 1, Tel:0230.560.015

ROSIA MONTANA FUNNY BOYS, Sat Carpinis Nr.831, Jud. Alba, Tel:0758.111.247

REGHIN AUTO OIL IMPORT*EXPORT SRL, Str.Foisor 20A, Reghin, Tel:0740.051.000

REGHIN TESTA ROSA TRADING SRL, Reghin, Str.Raului Nr.3/F, Tel:0745.606.709

RESITA TRANS-PROTECTOR SERVICE, Cal.Timisorii-TRIAJ,Tel:0255.215.570

RESITA EURO-BANAT LEASING SRL, Str. Fagarasului, Nr.10, Tel:0744.782.707

RESITA CASA AUTO CIPI SRL, Str.A.I. CUZA NR.1, Tel:0255.227.575

ROMAN WOLF IMPEX SRL, Str.Stefan Cel Mare nr.258, Tel:0233.741.081; 0724.202.050

RM SARAT MIO GLOBAL TARDER SRL, Str.Ion Mihalache nr.15, Tel:0726.938.232

RM SARAT AGRIMPROD SRL, Str.Alexandru Ioan Cuza nr.31, Tel:0751.123.200

RM VALCEA ENDURO TEAM SRL, Str. Calea lui Traian nr.171, Babani, Tel:0250/765227, Tel:0748.293.653

RM VALCEA ROSAN AUTO GRUP, Str. Topolog nr.12, Tel:0350.809.971

RM VALCEA NURVIL TUNNING-EUROSERVICE, Bd.Dem Radulescu, nr.32, Tel:0350.809.415

RM VALCEA AUTONET SRL, Splaiul Independentei nr.14 A, Tel:0751.055.615

RM VALCEA PRO MOTOR SRL, Calea Bucuresti br.257, Tel:0250.702.916

ROSIA MONTANA FUNNY BOYS – SAT Carpinis Nr 895, Tel:0258.780.231 , 0741.127.755

ROSIORII DE VEDE OVIDIU SERV COM, Str. Dunarii Nr 245,Tel:0247.466.663

ROSIORII DE VEDE ROVICOM SERVICE SRL, Str.Mihail Kogalniceanu nr.48, Tel: 0769.936.993

SEBES MOTO PROFI, Str.Dorin Pavel Nr.95, Tel:0744.534.624

SATU MARE CRISTEA AUTOZONE SRL, Str.Paulesti nr.62, Tel:0745.586.673

SATU MARE POP DANIEL CORNEL PFA, Str.Principala nr.487, Localitatea Madaras, Tel:0743.811.536

SATU MARE COEXPRESS SRL, Str.Aurel Vlaicu nr.76°, Tel:0261.706.876

SATU MARE DR CAR SZABO SRL, Str. Principala nr.293/A, Localitatea Ghenci, Tel:0767.841.135

SATU MARE KOCSIS ZOLTAN IOAN PFA, Str.Fabricii nr.82, Tel:0728.949.244

SATU MARE INTERSAMY SRL, Str.Lucian Blaga nr 218, Tel:0745.067.366

SATU MARE PUSCAS$CO SRL, Str.Alecu Russo, Nr.7, Tel:0745.610.042

SATU MARE VANI&MARKUS AUTO SRL, Str.Principala nr.41, Tel:0740.783.262

SALAJ MADA COM SRL, Simleul Silvaniei, Str.22 Dcembrie 1989 nr.42

SANNICOLAU-MARE AUTO VIC COMPANY, Str.Garii Nr.2, Tel:0722.231.240

SANNICOLAU-MARE JAQLIN & GABRIELA, Str.Horia Nr.2, Tel:0740.099.131

SANNICOLAU-MARE RICAMBIO SRL, Calea lui Traian nr.24, Tel:0743.034.069

SAVINESTI AD GARAGE – SINUS GRUP SRL, Str.Chimiei nr.6, Tel:0722.208.413, 0333.235.789

SEBES AD GARAGE – MONDEXPERT SRL, Str.Augustin Bena nr.98 A, Tel:0746.258.949;0358.401.750

SEINI AMS TIC SRL, Str.Baii nr.1, Tel:0751.171.248

SIBIU SO-AUTO IMPEX SRL, Str.Garii nr.10, Tel:0745.786.213

SIBIU LUDCO SERVICE SRL, Str.Galileo Galilei nr.1A, Tel:0757.099.260

SIBIU KAYSER SRL, Str.Moldoveanu nr.31, Bl.6, Tel:0269.436.619

SIBIU V.A.G SERVICE, Str.Ciprian Porumbescu nr 15, Tel:0369.301.054 , 0740.184.532

SIBIU AUTO DARIUS SRL, Str. Siretului Nr.9, Tel:0745.184.815

SIBIU MAX AUTO SHOP SRL, Caleau Turnisorului 128, Tel:0749.236.112;0744.871.921

SIBIU RIO SRL, Str.Hipodromului 3A, Tel:0744.520.530

SIBIU IGM SRL, Str.Nicolae Iorga nr.40, Tel:0269.233.562

SIBIU APARTS MARKET SRL, Str.Burgundului nr.2A, Tel:0748.642.682

SIBIU ROMSTAR SRL, Str.N.Iorga nr.34, Tel:0269.233.012

SIBIU(Miercurea S) IONELY SERVICE SRL, Str.Ilie Macelariu nr.113, Miercurea Sibiului, Tel:0742.990.688

SIGHETU MARMATIEI DOI VULPOI SRL, Vadu Izei, Str. Principala n3. 331C, Tel:0723.583.209

SIGHISOARA TEHNOAUTO DAVID, Str.Venchi nr.25, Sighisoara, Tel:0751.075.962

SIGHISOARA AUTO SANTA SRL, Str.Mihai Viteazu, nr.123-125, Tel:0742.560.328

SIMERIA AUTOVEGAS UTIL, Str.1Decembrie Nr.2, Sc.B, Tel:0761.641.766

SIRET TOTAL PLUS SRL, Str.Vasiel Alecsandri nr.16, Tel:0746.183.143

SLATINA STALPE ANITA SERVICE, Str.Abatorului nr.18, Tel: 0724.053.531;0249.420.373

SLATINA LINTOIU ION-CRISAN I.I.,, Str. Ionascu nr.1, Tel:0722.280.274;0746.981.173

SLOBOZIA DENVAL AUTO SRL, Bd.Matei Basarab Bloc MB29, Sc.C, Parter, Tel:0720.018.243

SLOBOZIA OEM AUTO PARTS, Bd.Matei Basarab, Bl.F1, Nr.58, parter, Tel:0726.612.970

SLOBOZIA PROFESIONAL SERVICE, Str.Marasesti nr.5, Tel:0243.233.311

SOMCUTA MARE AUTO IONUT SRL, Str. Republicii nr.33, Tel:0262.280.228

SOVATA IF DOMOKOS KAROLY, Str. Lunga Nr. 22, Tel: 0265.570.872, 0745.644.863

STEI(BIHOR) CATRONIC SRL, Str.13 Septembrie Nr.18, Tel:0744.659.787

STREHAIA BOSTINA LOREDANA INTREP INDIV, Str.Republicii nr.106, Tel:0764.551.194

SUCEAVA BUCOVINA BUS SRL, Str.Cuza Voda Nr.59B , Tel:0230.532.459

SUCEAVA COSMI-VAS SRL, Str. Vilelor, Sat Sfantul Ilie Com. Scheia, Tel:0230.512.863;0749.202.243

SUCEAVA TEHNO DINAMIC-SAT, Com. Bosanci, Tel: 0230.530.033

SUCEAVA (Vatra Dornei) AUTOSERVICE RATIU SRL, Dorna Candrenilor nr.70A, Tel:0744.321.282

SUCEAVA(Radauti) I.F. SARTINEANU DANIEL, Str.Stefan cel Mare nr.157, Tel:0752.588.615

SUCEAVA ONIX CONFORT SRL, Calea Unirii nr.24A (Langa Iuliu Mall), Tel:0742.481.877

SUCEAVA ADRIA SRL(BOSCH CAR SERVICE), Str.Gheorghe Doja nr 119A, Tel:0230.516.711;0746.060.162

SUCEAVA ADRIA SRL(SERVICE VW, SKODA) Bd.Sofia Vicoveanca nr.54, Tel:0230.510.818;0742.147.812

SUCEAVA DIESEL SERVICE BOSANCI, Str.Morii II, nr.34, Tel:0724.343.735

SIMLEUL SILVANIEI MADA COM SRL, Str.22 Decembrie 1989 nr.42/B, Tel:0746.012.971

 

TASNAD(SATU MARE) KOVACS SERVICE SRL, Str. Petru Maior nr.20, Tel: 0261.827.815

TARGOVISTE TARGOVISTE PREMIUM AUTO 2012 SRL, Aleea Sinaia nr.21-23, Aninoasa, Tel:0723.507.590

TECUCI CEZALI, Str.1Decembrie 1918, Nr.134-136, Tel:0236.814.940;0720.501.323

TECUCI NIDCAR SRL, Str.Stefan cel Mare nr.265, Tel:0766.492.202:0765.520.496

TECUCI MUNTASIR SRL, Str.Nicoresti nr.8, Tel:0236.820.271

TG JIU MAGMA  COM, Str. Unirii nr 116, Tel:0253.227.272;0727.781.281

TG JIU AD GARAGE – MARCHES AUTO, Str.Narciselor nr.79, Tel:0727.883.680

TG MURES AD GARAGE - XEDEX TRADE, Str. Gheorghe Doja nr.112, Tel:0265.306.600; 0752.197.979

TG MURES AD GARAGE - SEMIS, Str.Salciilor Nr.36, Tel:0265.315.514;0744.811.448

TG.MURES AD GARAGE - TERAP, Str.8 Martie nr.90, Tel:0265.256.527

TG MURES AUTO COMPLET SERVICE, Str.Paul Chinezu nr.10, Tel:0265.212.081

TG MURES GOLDFIT SERVICE, Sangiorgiu de Mures, Str.Agricultorilor nr.1107/Z6, Tel:0748.183.437

TG MURES AUTOBIT TRUCK, Str.Voinicenilor nr.107, Tel:0760.600.085

TIMISOARA SERVICE BLUE SRL, Str.Skopje nr.9, Loc. Mosnita Noua, Tel: 0372.906.991;0755.082.567

TIMISOARA TOBEDUDAN PROMOTOR SRL ,Str. Piata Prahova Nr.1A,Tel:.0256.202.890

TIMISOARA SKY NET SOLUTIONS, Str.Emil Racovita nr.30, Tel:0765.057.959

TIMISOARA S.D-DEYS, Str.Liviu Rebreanu nr.107, Tel:0722.673.863

TIMISOARA RS Mobile, Str.Ovidiu Cotrus Nr.6, Tel:0722.437.978

TIMISOARA BELAVI, Str.Lunei nr.4, Tel:0256.208.055

TIMISOARA D AUTO EXPERT, Str.Paul Constantinescu nr.12, Tel:0723.502.718

TIMISOARA CAR DOCTOR’S F&F SRL, Str.Lacului nr.1, Tel:0731.073.209

TIMISOARA TEMECO BD DISTRIBUTION, Calea Dorobantilor nr.54, Tel:074.522.224

TITU PAUN VASILICA I.I., Str.Garii nr.103, Tel:0245.651.256; 0787.612.374

 

TOPOLOVENI AUTO STUFF&DESIGN, Calea Bucuresti nr.24, Tel:0752.761.817

TULCEA VALBERTO SRL, Str. Mahmudiei Nr. 154A, Tel: 0240.518.174

TULCEA PYF SERVICE SRL, Str.Viticulturii Nr.14, Tel:0743.225.733

TURDA CALINSERV, Str. Garii nr.1, Tel:0741.904.983

TURNU MAGURELE GEVA COM SR , Sos. Alexandriei Nr. 17 ,Tel:0740.009.710

TURNU MAGURELE DARICOM, Str.G-ral David Praporgescu Nr.69, Tel:0766.661.235

TURNU MAGURELE M&D AUTOAGRI SRL, Str.Turnu Memoriile 2 Mai nr.81, Tel:0765.543.377

TURNU MAGURELE PTB AUTO GARAGE SRL, Str.Memoriile nr.81, Tel:0765.543.377

URZICENI BACSIM, Str.Tineretului nr.2, Tel:0243.255.230

URZICENI NIMBUS, Calea Bucuresti Nr.8-12, Tel:0243.254.110;0723.547.998

VALCEA AUTOMAG SRL, Str.Calea lui Traian nr.9, Tel`;0733.988.734

VALCEA MACHT SOLUTIONS SRL, Bd.Tudor Vladimirescu n3.32, Bl.5, Tel: 0350 419 429

VALCEA DUET SRL, Str.George Cosbuc nr.6, Tel:0250.730.403, 0740.008.422

VASLUI ONIOV SRL, Str.Calugareni nr.127, Tel:0744.162.641

VASLUI PIRODEM SR, DN 24 Muntenii de Jos, Tel:0729.156.976

VASLUI DTH AUTOECHIPA SRL, Str.Plopilor 2A, Tel:0742.059.999

VATRA DORNEI AUTOSOMY SRL, Str.Republicii nr.1, Tel:0230.371.128;0744.101.107

VULCAN AUTO NIK ANDY, Str.Caprioara Nr.5ª, Tel:0762.633.446

ZALAU NAZARETH MOTORS SRL, Bd. Mihai Viteazul , Bloc D1,Tel:074.250.786

ZALAU ELECTRO DAN SRL, Str.22 Decembrie 1989, Nr.280, Tel:0744.398.931

ZALAU SPEED SERVICE SR, Str.Fabricii Nr.99, Tel:0740.651.811

 

 

CAMIOANE

 

ALESD NICU SERVICE SRL,Str. Ciocarliei Nr.3. 3, Tel:0259.342772

ARAD NISTOR TRANS COMPANY SRL, Str.Poetului nr.1C, hala 41, parc ind.UTA, Tel:0725.332.065

ARAD REPARATII CAMIOANE ARAD, Cicir, DN7, KM 14.3 Parcare OST Transport, Tel:0725.661.765

BAIA MARE MENTEN SERVICE, Str.Luminisului nr.6A, Tel:0262.215.313

BACAU FILTRANS SRL, Str.Gheorghe Donici nr.2 bis, Tel:0755.023.725

BACAU NICK-MANS, Str.IZVOARE NR.117, Tel: 0722.228.853

BARLAD DMD SERVICE SRL, Str.Tecuciului Nr.7, Tel:0755.043.004

BARLAD WASH EXPERT SRL, DN24 – DE581 – KM3, Sos. Barlad spre Tecuci, Tel:0762.627.459

BOTOSANI SOHO AUTO SERVICE SRL, Str.Progresului Nr.6, Tel:0231.530.73

BUCURESTI-SECTOR 2 AUE MOBIL NATURA SRL, Str.Azuga nr.32, Tel:0744.484.669

BUCURESTI-SECTOR 6 EURODEALER PARTS SRL, Bd.Preciziei nr.11, sector 6, Tel:0749.102.973

BUCURESTI-SECTOR 4 SIRACOEXIM 94, Metalurgiei nr.78 (incinta REMEDIA), Tel:0730.559.972

BRASOV DUVENBECK LOGISTIK SRL, Aleea Duvenbeck nr 1C, CRISTIAN, Tel:0729.500.069

BUZAU MONDOCONFEX SRL, DN2 Transit vis-a-vis DEDEMAN, Tel:0755.102.420, 0755.102.425

CARACAL LINTOIU ION-CRISAN I.I.,, Str. Ionascu nr.1, Tel:0722.280.274;0746.981.173

COMANESTI FABROX SRL, Str.Minerului nr.13, Tel:0724.584.154

CRAIOVA DUMAGAS TRANSPORT SA, Str. Calafatului nr.117, Sat Braniste, Tel:0735.008.705

CRISTURU SECUIESC KVARC SRL, Str.Kosut nr.7, Tel:0744.574.188

DEVA AUSTRALIAN CARGO LINE, Calea Zarandului 258, Tel:0769.013.415

GALATI NALBA TRADING SRL Str.Brailei nr.219, Tel:0236.493.606

GHIRODA(TIMIS) TRANSPOL SRL, DN6 KM 548+750 DREAPTA, Tel:0734 .669.050

HUSI AUTO ENGINE HOUSE. Str.Sf.Gheorghe Nr.3A, Tel:0762.277.222

HUSI PANEUROPEAN SRL, Calea Basarabiei Nr.10, Tel: 0235.480.099

IASI AUTO CD SERV, Valea Lungului, Tel:0232.269.999

IASI METCHIM SRL -3 , Str.Arcu Nr. 39,Tel:0232. 263.870

IASI TRUCK BUS ASSISTANCE SRL, Str.Bucium nr.14, 0740.590.354

IASI AUTO MARIS SRL, Str.Aurel Vlaicu nr.27, Tel:0742.685.576

ILFOV HOLLEMAN, Sos de centura nr.29, Jilava, Tel:0752..064.864

ILFOV TIMAS SRL, Soseaua de Centura 27, Tel:0312.254.247; 0312.254.248

LUGOJ AUTO LUGOJANA, Str.Fagetului Km.2(centura Lugoj), Tel:0761.131.007

ODORHEIU SECUIESC OBLIVION TOTAL SOLUTIONS SRL, , Str.Cadiseni nr.25, Tel:0740.565.822

OLTENITA 95 ARION SRL, Str.Traian nr.48, Tel:0735.151.240

PIELESTI(DOLJ) CARSPEED SRL, Calea Bucuresti nr.115B, Tel: 0743.045.959;0374.060.3633

PLOIESTI AD GARAGE-MOTORMANIA IMPEX SRL, :Parc Industrial Crangul lui Bot,. Tel:0748.117.053

PITESTI DAS AUTO PREMIER, DN65B, KM 4 +850, Tel: 0723.366.561; 0248.219.184

RESITA TRUCKS SCUTARU D&C SRL, Moniom nr.114, Tel:0765.660.447

SEBES CAMIRO SPED SRL, Str.Mihail Kogalniceanu nr.226(iesirea de pe A1 Sebes-Cluj), Tel:0742.422.077

SIBIU(SURA MICA) CSA TAHOSISTEM, Parcuri industriale nr. P5, Tel:0748.767.947

SEINI AMSTIC SRL, Str.Baii nr.1, Tel:0751.171.248

SLATINA LINTOIU ION-CRISAN I.I.,, Str. Ionascu nr.1, Tel:0722.280.274;0746.981.173

SOMCUTA MARE AUTO IONUT SRL, Str. Republicii nr.33, Tel:0262.280.228

SLOBOZIA PROFESIONAL SERVICE, Str.Marasesti nr.5, Tel:0243.233.311

TIMISOARA AUSTRALIAN CARGO LINE SRL, Calea Lugojului nr.107, Tel:0784.253.036

TIMISOARA ALFA STAR SRL, DN6 KM 547(centura Timisoarei), Tel:0356.100.831;0758.838.130

TIMISOARA(VOITEG) AXELA CONSTRUCTII SRL, zona Industriala 1, Localitatea Voiteg, Tel:0733.106.116

TURNU MAGURELE GEVA COM SR , Sos. Alexandriei Nr. 17 ,Tel:0740.009.710

VASLUI ONIOV SRL, Str.Calugareni nr.127, Tel:0744.162.641

VASLUI PIRODEM SR, DN 24 Muntenii de Jos, Tel:0729.156.97

ZALAU SPEED SERVICE SR, Str.Fabricii Nr.99, Tel:0740.651.811

SATU MARE AD GARAGE – COEXPRESS SRL, Str.Aurel Vlaicu Nr.76/a, Tel:0741.088.459

 

 

AGRICOLE SI INDUSTRIALE

 

TIMISOARA CORPORATION ROM-CONS SRL, B-dul Liviu Rebreanu nr.29, Tel:0731.630.625


Certificat garantie baterii Varta:

Certificat de garanţie pentru acumulatori

 

Pentru acumulatorii VARTA se acordă 2 ani de garanţie pentru autoturisme în conformitate cu Legea nr.449/2003 şi H.G.786/1996. Pentru vehicule de transport de tipul autocamioanelor (inclusive 110Ah) garanţia este de 12 luni. Pentru motociclete garanţia este de 6 luni. Pentru  şcoala de şoferi, curierat şi taxi garanţia este de 6 luni.

Termenul de garanţie decurge de la data vânzării către utilizator respectând condiţiile instrucţiunilor de montare, întreţinere, exploatare, depozitare şi conservare precizate în prezentul certificat de garanţie.

Prezentul certificat de garanţie nu afectează drepturile cumpărătorului cu privire la legislaţia obligatorie de garanţie protecţia consumatorului prevăzută de Legea nr.449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora şi O.G. nr. 21/1992 privind protecţia consumatorului.

Acumulatorii auto/moto fac parte din categoria de piese consumabile şi sunt trataţi ca atare.

 

Drepturile cumpărătorului conform Legii nr.449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora.

 • Vânzătorl este răspunzător faţă de consumator pentru orice lipsă a conformităţii existente la momentul când au fost livrate produsele; 
 • În caz de lipsă de conformitate cumpărătorul are dreptul să i se aducă produsele la conformitate fără plată; 
 • În cazul lipsei conformităţii cumpărătorul are dreptul de a solicita vânzătorului înlocuirea sau repararea produsului în funcţie de opţiunea sa fără plată, excepţie fiind situaţia în care solicitarea cumpărătorului este imposobilă sau disproporţionată;
 • În cazul lipsei conformităţii orice reparare sau înlocuire va fi făcută în cadrul unei perioade rezonabile de timp stabilită de comun acord conform celor prevăzute prin prezenta;
 • În cazul lipsei conformităţii cumpărătorul poate solicita o reducere corepunzătoare a preţului sau rezoluţionarea contractului dacă nu beneficiază nici de reparare nici de înlocuire dacă vânzătorul nu a luat măsura reparatorie într-o perioadă de timp reozonabilă;
 • Dacă vânzătorul nu a luat măsura reparatorie conform prevederilor legii; 
 • Cumpărătorul nu este întreptăţit să solicite rezoluţionarea contractului dacă lipsa conformităţii este minoră; 
 • Cumpărătorul trebuie să informeze vânzătorul despre lipsa de conformitate în termen de două luni de la data la care a constata-o;
 • Lipsa de conformitate apărută în termen de 6 luni de la livrare se prezumă că a existat la momentul livrării cu excepţia cazurilor în care prezumţia este incompatibilă cu natura acumulatorilor sau a lipsei de conformitate.

 

I.                    Condiţii de depozitare transport montare şi exploatare:

 1. Condiţii de depozitare şi transport

·        Acumulatorii încărcaţi din fabrică cu acid şi gata de montare pot fi depozitaţi timp de 18 luni la o temperatură de 10-25°C fără a fi necesară reîncărcarea;

·        Acumulatorii încărcaţi trebuie transportaţi şi depozitaţi în poziţie verticală (în picioare). În timpul transportului acumulatorul nu trebuie răsturnat nu trebuie supus alunecării sau scurtcircuitării!

·         Acumulatorul este protejat din fabricaţie împotriva scurtcircuitului fiind prevăzut cu cel puţin un capac aplicat peste borna pozitivă. Folosiţi întotdeauna aceste capace la transportul acumulatorului nou sau a celui vechi !

 1. Montarea corectă presupune îndeplinirea următoarelor cerinţe

·        Se fixează acumulatorul pe poziţie. Poziţionarea trebuie făcută fără înclinarea acestuia pentru a evita scurgerea electrolitului prin găurile de aersire;

·        Toţi consumatorii trebuiesc scoşi din funcţiune;

·        Atât bornele acumulatorului cât şi papucii de prindere al cablurilor nu trebuie să aibă oxizi, iar la montare trebuiesc protejaţi cu vaselină siliconică;

·        Ordinea conectării în circuit este: borna “+” apoi borna “-“ cu legare la masă ;

·        Dacă există furtunuri de aerisire, acestea trebuie reintroduse în găurile de ventilaţie şi avut grijă a nu fi opturate;

·        La autovehiculele cu circuit de 24Vcc este obligatoriu ca cei doi acumulatori să fie de acelaşi tip şi grad de uzură apropiat;

 1. Exploatarea şi întreţinerea corectă a acumulatorului presupune

·        Verificarea obligatorie a conformităţii îndeplinirii cerinţelor de bună funcţionare imediat după montare şi completarea datelor în Talonul de garanţie trebuie făcută într-un service atorizat RAR;

·        Excluderea utilizării pe maşină a bateriei cu încărcare sub 75% din nivelul maxim. Asta înseamnă: tensiunea bateriei cu motorul oprit să fie peste 12,4V, iar densitatea electrolitului să fiepeste 1,24 g/cm3;

·        Evitarea alimentării îndelungate cu motorul oprit a consumatorilor electrice (ex. faruri, staţii audio etc.) 

·        Asigurare tensiunii de încărcare la borne între valorile 14,0V şi 14,4V pentru maşinile cu circuit 12Vcc şi între 28,0V şi 28,8V pentru masinile cu circuit de 24Vcc;

·        În timpul exploatării pentru acumulatorii cu întreţinere se verifică periodic nivelul electrolitului din baterie. Dacă nivelul electolitului din acumulator este sub semnul minim de pe bacul acumulatorului se completează numai cu apă distilată niciodată cu acid sulfuric, numai la service autorizat !

·        Capacul bateriei trebuie să fie curat, uscat şi cu orificiile de aerisire neobturate!

·        Se interzice prezenţa focului deschis sau producerea de scântei în preajma acumulatorilor. Pericol de explozie ! 

 

II.                 Rezolvarea reclmaţiilor

·        În cazul lipsei conformităţii vicii ascunse a produsului în termenul de garanţie prevăzut prin prezentul certificat cumpărătorul va depune acumulatorul reclmat la orice punct de lucru al vânzătorului sau la locul de unde a cumpărat însoţit de documentele de mai jos:

·        Dovada de cumpărare (bonul de casă sau factura fiscalăde cumpărare);

·        Certificatul de garanţie în original completat în totalitate;

·        Dovada montării într-un service acreditat, talonul de garanţie completat în urma montajului, precum şi valoarea tensiunii de încărcare măsurată din 6 în 6 luni de către service acreditat. Montarea se va efectua în maxim 5 zile de la facturare!

·        Copie după talonul maşinii pe care a fost montat acumulatorul; 

·        Descrierea defecţiunii constatate sau a deficienţiei; 

·        Măsurători prin care se dovedeşte defecţiuneaş 

·        Reclamaţia depusă de cumpărător va fi analizată în termen de 5 zile calendaristice de la data recepţiei acumulatorului reclamat la sediul vânzătorului însoţit de toate documentele menţionate mai sus;

·        În cazul în care reclamţia a fost justificată vânzătorul se obligă la înlocuirea acumulatorului în termen de cel mult 10 zile calendaristice calculate de la data recepţionării acumulatorului;

·        În cazul în care reclamaţia a fost nejustificată cheltuielile vor fi suportate de cumpărător; 

·        În cazuri speciale când părţile nu ajung la un consens cu privire la reclamaţia de garanţie părţile vor trimite acumulatorul pentru analiză la un specialit în domeniu. Rezultatele analizelor vor fi considerate obligatorii atât pentru vânzător cât şi pentru cumpărător. Cheltuielile ocazionate cu efectuarea analizei vor fi suportate de către partea în culpă; 

·        În cazul schimbării autovehicului pe care este exploatat acumulatorul pe parcursul garanţiei cumpărătorul se obligă să verfice noul autovehicul la un service acreditat careva menţiona în prezentul certificat marca şi numărul de înmatriculare a acestuia precum şi concluzia verificării;

·        Cumpărătorul are obligaţia să efectueze verificarea valorii tensiunii de încărcare din 6 în 6 luni de către un service acreditat; 

·        Cumpărătorul are obligaţia să se prezinta în termen de 5 zile de la cumpărarea acumulatorului pentru a verifica sistemul de încărcare a autovehicului;

·        Nerespectarea acestor condi’ii duce la pierderea dreptului de garanţie; 

 

III.               Situaţii în care se anulează garanţia

·        Orice acumulator care nu a fost comercializat de vânzător;

·        Acumulatorul a fost deteriorat ca rezultat al utilizării într-un alt scop decât cel pentru care este destinat;

·        Acumulatorul nu a fost folosit în regim normal de lucru sau se defectează datorită instalării incorecte;

·        Acumulatorul este folosit cu sistemul de încărcare defect sau utilizatorul nu se przintă cu autovehiculul pentru verificare;

·        Acumulatorul a fost deschis forţat sau a fost folosit abuziv după descărcare;

·        Acumulatorul a fost avariat în urma unui accident (şocuri mecanice sau termice);

·        Nu au fost respectate instrucţiunile de montare, întreţinere, depozitare şi manevrare;

·        Capacitatea acumulatorului este mai mică decât cea recomandată în cartea tehnică;

·        Ne prezentarea la un service autorizat al mărcii autovehiculului în cazul înlocuirii unui acumulator AGM cu un acumulator clasic echivalent, neavând astfel selectat regimul de încărcare corespunzător;

·        Cumpărătorul nu prezintă certificatul de garanţie (completat corect) eliberat de vânzător şi factura de cumpărare;

·        Cumpărătorul nu efecuează verificările periodice menţionate în Certificatul de Garanţie II.Rezelovarea Garanţiilor;

·        Pentru autovehiculele folosite în regim comercial nu se supradimensionează capacitatea acumulatorului; 

·        Valoarea tensiunii de încărcare nu se încadrează în intervalul de 13,8V...14,4V(pentru autovehicule cu instalaţie electrică pe 12V) 28,0V...28,8V(pentru autovehicule cu instalaţie electrică pe 24V);

·        Acumulatorul deşi reîncărcat nu mai posedă calităţile de pornire. Densitatea scăzută în toţi elemenţii indică exploatare necorespunzătoare; 

·        Sunt aduse modificări ulterioare ale instalaţiei electrice ce conduc la suprasolicitarea acumulatorului. Acumulatorul prezintă deformări ale bacului datorate sistemului de încărcare defect; 

·        Acumulatorul explodează din cuza exploatării necorespunzătoare ( scurtcircuit şi/sau evaporarea excesivă a electrolitului etc); 

·        Cumpărătorul nu respectă condiţile de acordare ale garanţiei; Unităţile care asigură service-ul vor reţine acumulatorul reclamat pentru testare;

·        Acumulatorul este descarcat la mai puţin de 8V; 

·        Acumulatorul este îngheţat; 

·        Autovehiclele care funcţionează cu 2 acumulatori vor primi garanţie numai în cazul în care ambii vor fi de acelaşi tip marcă şi dată de cumpărare;

·        Reparaţii sau marcării neatorizate:  reparaţii ce afectează caracteristicile structural-constructive, marcări neconvenţionale efectuate de către consumatori, imprimări, vopsiri.

 

Bateria descărcată se reîncarcă pe cheltuiala clientului.

---------------------------------------------

 

 CERTIFICAT DE GARANȚIE PENTRU ACUMULATORI BOSCH

Prin acest certificat vă garantăm lipsa defecțiunilor de material sau fabricație la acumulatorii BOSCH vânduți conform standardelor şi parametrilor prevazuți de legislația în vigoare şi a prevederilor prezentului certificat de garanție. Pentru acumulatorii comercializați de SC PHOENIX AUTOMOBILE EXPERT SRL, se acordă 2 (doi) ani garanție pt. autoturisme în conformitate cu Legea nr. 449/ 2003 şi H.G. 786/1996. Pentru vehicule de transport de tipul autocamioanelor (inclusive 110 Ah) garanția este de 12 luni . Pentru motociclete garanția este de 12 luni. Pentru Şcoala de şoferi şi taxi, garanția este de 6 luni. Termenul de garanție decurge de la data punerii în funcţiune (data cumpărării, în cazul bateriilor cumpărate gata de folosire) cu condiţia respectării instrucţiunilor de montare, întreţinere, exploatare, depozitare şi conservare precizate în prezentul certificat de garanţie. Totodată pentru neconformitatea produsului se acordă garanţie de doi ani în conformitate cu prevederile Legii nr. 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora. Vânzătorul asigură cumpărătorului lipsa de conformitate apărută în termen de 2 ani de la livrare în funcţie de durata de viaţă a produsului. În cazul lipsei conformităţii/defectării produsului, cumpărătorul are dreptul de a solicita vănzatorului ca măsură reparatorie înlocuirea acumulatorului în funcţie de opţiunea sa, fără plată, cu excepţia situaţiei în care această solicitare este imposibilă sau disproporţionată. Totodată vânzătorul/producătorul acumulatorilor acordă garanţie pentru viciile ascunse în conformitate cu prevederile O.G. nr.21/1992 privind protecţia consumatorului pentru durata medie de utilizare a produselor, cu condiţia respectării condiţiilor de utilizare a acumulatorilor. În cazul unor vicii ascunse termenul stabilit pentru remedierea defecțiunilor curge de la data finalizării expertizei tehnice efectuate de un organismtehnic neutru. Prezentul certificat de garanţie NU afectează drepturile cumpărătorului cu privire la legislaţia obligatorie de garanţie protecţia consumatorului prevăzută de Legea nr.449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora şi O.G. nr.21/1992 privind protecţia consumatorului. Drepturile cumpărătorului conform Legii nr.449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora. ▪ Vânzătorul este răspunzător față de consumator pentru orice lipsă a conformitații existente la momentul când au fost livrate produsele; ▪ În caz de lipsă de conformitate cumpărătorul are dreptul să i se aducă produsele la conformitate fără plată; ▪ În cazul lipsei conformității, cumpărătorul are dreptul de a solicita vânzătorului înlocuirea sau repararea produsului în funcție de opțiunea sa fără plată, excepție fiind situația în care solicitarea cumpărătorului este imposibilă sau disproporționată; ▪ În cazul lipsei conformității orice reparare sau înlocuire va fi făcută în cadrul unei perioade rezonabile de timp stabilită de comun acord conform celor prevăzute prin prezenta; ▪ În cazul lipsei conformității cumpărătorul poate solicita o reducere corespunzătoare a prețului sau rezoluțiunea contractului dacă nu beneficiază nici de reparare, nici de înlocuire, dacă vânzătorul nu a luat măsura reparatorie într-o perioadă de timp rezonabilă; ▪ Dacă vânzătorul nu a luat măsura reparatorie conform prevederilor legii; ▪ Cumpărătorul nu este îndreptățit să solicite rezoluțiunea contractului dacă lipsa conformitații este minoră; ▪ Cumpărătorul trebuie să informeze vânzătorul despre lipsa de conformitate în termen de două luni de la data la care a constatat-o; ▪ Lipsa de conformitate apărută în termen de 6 luni de la livrare se prezumă că a existat la momentul livrării cu excepția cazurilor în care prezumția este incompatibilă cu natura acumulatorilor sau a lipsei de conformitate. I. Condiții de depozitare, transport, montare şi exploatare: ▪ Acumulatorii sunt garantați conform celor prevăzute mai sus în condițiile unei exploatări/utilizări corespunzătoare. Pentru o corectă exploatare şi pentru a beneficia de garanție trebuie respectate cerințele de mai jos: ▪ Acumulatorii încărcați din fabrică cu acid şi gata de montare pot fi depozitați timp de 18 luni la o temperatură de 10-25˚C fără a fi necesară reîncărcarea; ▪ Acumulatorii încărcați trebuie transportați şi depozitați în poziție verticală (în picioare). În timpul transportului acumulatorul nu trebuie deteriorat, răsturnat, nu trebuie supus alunecării sau scurcircuitării! Acumulatorul este protejat din fabricație împotriva scurcircuitului fiind prevăzut cu un capac roşu aplicat pe borna pozitivă. Folosiți întotdeauna acest capac la transportul acumulatorului nou şi a celui vechi! ▪ Nu înclinați acumulatorul în timpul montării pe autovehicul pentru a nu ieşi electrolitul prin găurile de aerisire. ▪ Mai întâi se fixează borna plus, apoi borna minus; ▪ Se fixează strâns bornele pe polii acumulatorului; ▪ Se verifică poziția fixă şi ancorarea corespunzătoare; ▪ Dacă există furtunuri de aerisire, acestea trebuie reintroduse în găurile de ventilație şi avut grijă a nu fi opturate; ▪ Dacă există un singur furtun de aerisire, gaura de ventilație opusă trebuie închisă cu un dop de închidere. Acesta este ataşat de capacul roşu al polului pozitiv. Se va desface şi se va închide orificiul lateral neacoperit de pe capacul carcasei. ▪ La bateriile fără orificii laterale acest buşon de închidere nu este necesar; ▪ În timpul expoatării se verifică periodic nivelul electrolitului din baterie. Dacă nivelul electrolitului din acumulator este sub semnul minim de pe bacul acumulatorului, se completează numai cu apă distilată, niciodată cu acid sulfuric. ▪ Dacă acumulatorul este umezit şi este necesară completarea cu apă distilată mai repede de o lună este semn că plaja de tensiune a releului regulator este prea sus şi acumulatorul este supraîncărcat. ▪ Tensiunea de încărcare a releului trebuie să se încadreze în intervalul 13,8V…14,4V la autovehiculele cu alimentare la 12Vcc, curentul in gol nu trebuie sa depaseasca 20 mAşi 28,0V…28.08V la autovehiculele cu alimentare la 24Vcc (cu/fără consumatori), curentul în gol nu trebuie să fie mai mare de 40 mA . ▪ În ambele cazuri, supraîncărcarea sau subîncărcarea acumulatorului, trebuie să vă adresați unui service auto pentru remedierea sistemului de încărcare a autovehicului. ▪ Se vor păstra componentele recuperabile (dacă există) de la bateria înlocuită pentru a le folosi ulterior. Acestea sunt: buşonul de închidere, recipientul de aerisire (evacuarea gazelor), furtunul de racordare, manşonul de cuplare. Pe baza dovezii de achiziție (factură fiscală), a certificatului de garanție, cumpărătorul se poate adresa distribuitorului cu eventualele reclamații justificate în următoarele termene: ▪ Durata medie de utilizare a acumulatorilor este de 4 ani; ▪ Aplicarea termenului de garanție este condiționată de o exploatare corespunzătoare. ▪ Acumulatorii ce devin nefuncționali în aceste condiții vor fi înlocuiți de distribuitor sau reprezentanții teritoriali după cum urmează: Gratuit: - în cazul în care acumulatorul prezintă defecte de fabricație. II. Rezolvarea reclamațiilor, termene În cazul lipsei conformitații, vicii ascunse a produsului în termenul de garanție prevăzut prin prezentul certificat, cumpărătorul va depune acumulatorul reclamat la orice punct de lucru a vânzătorului sau la locul de unde a cumpărat însoțit de documentele de mai jos: ▪ copie după bonul de casă sau factură fiscală ▪ copie după talonul maşini pe care a fost montat acumulatorul ▪ certificatul de garanție în original completat în totalitate. ▪ descrierea defecțiunii constatate sau a deficienței; ▪ măsurători prin care se dovedeşte defecțiunea. Reclamația depusă de cumpărător va fi analizată în termen de 5 zile calendaristice de la data recepției acumulatorului reclamat la sediul vânzătorului însoțit de toate documentele menționate mai sus. În cazul în care reclamația a fost justificată vânzătorul se obligă la înlocuirea acumulatorului în termen de cel mult 10 zile calendaristice calculate de la data recepționării acumulatorului. În cazul în care reclamația a fost nejustificată cheltuielile vor fi suportate de cumpărător. În cazuri speciale când părțile nu ajung la un consens cu privire la reclamația de garanție, părțile vor trimite acumulatorul pentru analiză la un specialist în domeniu. Rezultatele analizelor vor fi considerate obligatorii atât pentru vânzător cât şi pentru cumparător. Cheltuielile ocazionate cu efectuarea analizei vor fi suportate de către partea în culpă. ▪ În cazul schimbării autovehiculului pe care este exploatat acumulatorul pe parcursul garanției cumpărătorul se obligă să verifice noul autovehicul la o firmă verificatoare autorizată, care va menționa în prezentul certificat marca şi numărul de înmatriculare a acestuia, precum şi concluzia verificării. ▪ Cumpărătorul are obligația să efectueze verificarea valorii tensiunii de încărcare din 6 (şase) în 6 (şase) luni, de catre o firmă verificatoare autorizată. ▪ Cumpărătorul are obligația să se prezinte în termen de 5 zile de la cumpărarea acumulatorului pentru a verifica sistemul de încărcare a autovehiculului. Nerespectarea acestor condiții duce la pierderea dreptului de garanție. . III. SITUAȚII ÎN CARE SE ANULEAZĂ GARANȚIA ▪ acumulatorul a fost deteriorat ca rezultat al utilizării într-un alt scop decât cel pentru care este destinat; ▪ acumulatorul nu a fost folosit în regim normal de lucru sau se defectează datorită instalării incorecte; ▪ acumulatorul este folosit cu sistemul de încărcare defect sau nu se prezintă cu autovehiculul pentru verificare; ▪ acumulatorul a fost deschis forțat sau a fost folosit abuziv după descărcare; ▪ acumulatorul a fost avariat în urma unui accident de circulație sau de altă natură (şocuri mecanice sau termice); ▪ nu au fost respectate instrucțiunile de montare, întreținere, depozitare şi manevrare; ▪ capacitatea acumulatorului este mai mică decât cea recomandată în cartea tehnică a autovehiculului sau catalogului,  cumpărătorul nu prezintă certificatul de gatanție eliberat de vânzător şi factura/bonul de cumpărare; ▪ pentru autovehiculele folosite în regim comercial nu se supradimensionează capacitatea acumulatorului. ▪ valoarea tensiunii de încărcare măsurată nu se încadrează în intervalul de 13,8V….14,4V; 28V…28,8V (pentru autovehicule cu instalație electrică pe 24V). ▪ acumulatorul deşi reîncărcat nu mai posedă calități de pornire. Densitatea scăzută în toate elementele indică exploatarea necorespunzătoare; ▪ sunt aduse modificări ulterioare ale instalației electrice ce conduc la suprasolicitarea acumulatorului. Acumulatorul prezintă deformări ale bacului datorate sistemului de încărcare defect; ▪ acumulatorul explodează din cauza exploatării necorespunzătoare (utilitare şi/sau evaporare excesivă a electrolitului etc.); ▪ cumpărătorul nu respectă condițiile de acordare ale garanției; unitățile care asigură service-ul vor reține acumulatorul reclamat pentru testare; ▪ acumulatorul este descărcat la mai puțin de 10V; ▪ acumulatorul este înghețat. ▪ autovehiculele care funcționează cu 2 acumulatori, vor primi garanție numai în cazul în care ambii vor fi de acelaşi tip, marcă şi dată de cumpărare. Reparații sau marcări neautorizate: reparații ce afectează caracteristicile structural-constructive, marcări neconvenționale efectuate de către consumatori; ştanțări, imprimări sau vopsiri pentru identificare şi scopuri diverse. GARANȚIA acoperă cel mult valoarea integrală a acumulatorului reclamat. Instrucțiuni de siguranță la manevrarea acumulatorilor plumb-acid Respectați instrucțiunile de pe baterie, indicațiile cuprinse în instrucțiunile de folosire, precum şi cele din cartea tehnică a autovehiculului dvs. Purtați ochelari de protecție. Țineți bateria şi acidul la loc inaccesibil copiilor. Pericol de explozie. Evitați degajarea scânteilor atunci când lucrați cu cabluri şi aparate electrice! Evitați scurtcircuitele! Pericol de stropire cu acid. Acidul din bateriile de acumulator este foarte caustic, de aceea: Purtați mănuşi şi ochelari de protecție . Nu balansați şi nu înclinați bateria, deoarece s-ar putea scurge acid prin orificiile de vizitare, de degajarea aerului. Primul ajutor. În caz că v-au sărit în ochi stropi de acid din baterie clătiți ochii imediat timp de câteva minute cu apă limpede. Apoi consultați neîntârziat medicul. Stropii de acid de pe piele sau haine se vor îndepărta imediat cu agent neutralizant sau leşie de săpun după care se vor clăti cu apă din abundență. În caz că ați înghițit acid consultați imediat medicul. Avertisment. Nu expuneți bateriile direct la radiațiile solare! Bateriile descărcate pot îngheța, de aceea păstrați-le la loc ferit de îngheț. Bateriile casate trebuie predate la un centru de colectare. În timpul transportului respectați instrucțiunile de la punctul “Depozitare şi transport”. Nu aruncați bateriile vechi împreună cu gunoiul menajer! ATENȚIE! Respectați normele de protecția mediului și normele de protecția muncii privind acumulatorii cumpărați! Predați bateriile și acumulatorii auto în vederea valorificării! Vânzătorul aplică sistemul “depozit” care reprezintă 10% din prețul de vânzare al unei baterii sau al unui acumulator auto la comercializarea către consumatorul final şi este plătit de către acesta odată cu achiziționarea unei baterii sau al unui acumulator auto în cazul în care nu predă o baterie sau un acumulator uzat. TALON DE GARANȚIE Seria bateriei……………………………….. Tipul bateriei………………………………… Nr. Factură………………………… Data……………………………….. Numele cumpărătorului………………………………………………………. Marca şi modelul auto………………………………………………………... Nr. Înmatriculare……………………………………………………………… *Am luat la cunoştință condițiile incluse în certificatul de garanție. Semnătura……………………………. Semnătura şi ştampila unității vânzătoare………………………… Valoarea tensiunii de încărcare nr. Crt data măsurării tesiunea de încărcare fără consumatori(V) tesiunea de încărcare cu consumatori(V) curentul în gol (A) 1 2 3 4 La încărcarea bateriei se formează un amestec de gaze detonante cu risc crescut de explozie. De aceea: Sunt interzise: aprinderea focului, scânteile, flăcările deschise şi fumatul. Tipul bateriei Data montării  Verificator autorizat S.C..................................................................... ....................................................................S.R.L. Adresă: Tel: Semnătura şi ştampila Talon pt. verificator ............................................................................................................................................................................................ Tipul bateriei Verificator autorizat S.C……… …………… …………… ………….S. R.L Semnătura şi ștampila Nume client și semnătură Seria bateriei Nr. Factură / data Auto marca / nr.înmatriculare Data montării Tensiunea de încărcare fără consumatori [V] Tensiunea de încărcare cu consumatori [V] Adresă: Tel: Curentul în gol [A]

Depozitarea și întreținerea bateriei

Bateriile livrate încărcate cu electrolit se vor depozita în încăperi închise și uscate, cu ventilație corespunzătoare, cu temperaturi între 5 și 30°C și umiditate relativă mai mică de 80%, ferite de surse de căldură și radiații solare. După o perioadă maximă de depozitare sau neutilizare de:

PREMIERTORNADACYCLONTERRA, TERRA PROTERRA 2S
6 luni 6 luni 6 luni 2 luni 2 luni

Bateriile se vor reîncărca după metoda descrisă la capitolul "Regimul de reîncărcare". Depozitarea bateriilor la temperaturi peste 30°C reduce dramatic durata maxim admisă de depozitare fără reîncărcare. În acest caz se va controla lunar tensiunea la bornele bateriei, iar în cazul scăderii tensiunii sub 12.4V bateria se va reîncărca.

Montare

Montarea corectă presupune îndeplinirea următoarelor cerințe:

 • Scoaterea din funcție a tuturor consumatorilor electrici
 • Suprafețele de contact electric ale bornelor bateriei și ale papucilor de prindere ai cablurilor se vor curăța de oxizi până la apariția luciului metalic, apoi vor fi protejate cu vaselină neutră antiacidă.
 • Fixarea papucilor pe borne se realizează ferm, fără producere de deteriorări mecanice.
 • Se vor utiliza numai papuci de prindere corespunzători realizării unui contact electric bun.
 • Ordinea de conectare în circuit: întâi borna pozitivă și apoi cea negativă cu legare la masă.
 • La autovehiculele cu alimentarea la 24Vcc este obligatoriu ca cele două baterii înseriate să fie identice constructiv, ambele funcționale și cu aceeași stare de încărcare (aceeași densitate și tensiune la borne).
 • Se înterzice, la autovehiculele cu alimentarea la 24Vcc, cuplarea directă la bornele oricărei baterii a unor consumatori de 12 V.
 • Pentru alimentarea acestora se va recurge la utilizarea unui convertor 24Vcc / 12Vcc

RECOMANDARE: În cazul defectării uneia dintre baterii este îndicată înlocuirea ambelor baterii!

Exploatare

Se verifică obligatoriu tensiunea de încărcare a releului în termen de 10 zile de la achiziție, gratuit la unitățile de service Rombat prezente în certificatul de garanție. 

Recomandăm verificarea bateriei la intrarea în sezonul rece, gratuit la oricare din service-urile partenere.

Bateriile fiind fără întreținere se interzice intervenția în construcția bateriei.

De asemenea, se verifică orificiile de aerisire ale dopurilor să nu fie obturate.
Dacă în exploatare se constată supraîncărcarea bateriei, indicată prin consumul exagerat de electrolit (scăderea nivelului) sau subîncărcarea, indicată prin scăderea densității electrolitului sub 1,24g /cm³ se va verifica instalația electrică a autovehiculului (releu regulator, alternator).
În cazul utilizării preponderente în oraș a autovehiculului, caracterizată prin porniri frecvente, parcursuri scurte (taximetru) bateria se poate descărca (densitate sub 1,24 g / cm³), deși instalația este corect reglată.
Nu lăsați bateria descărcată (densitate sub 1,2 g / cm³ ) la temperaturi sub 0°C, deoarece electrolitul îngheață și duce la distrugerea plăcilor! Tensiunea releului trebuie să se mențină la valoarea ( 14,2 ± 0,2 V ).
Evitați utilizarea îndelungată a bateriilor cu starea de încărcare sub pragul de 70%. Acest lucru echivalează cu o subdimensionare capacitivă responsabilă de apariția defectului de suprasolicitare (se pierde dreptul la garanție!).

Notă

Ori de câte ori s-a produs o descărcare (de regulă accidentală de durată) în regimul stand-by al mașinii (mașina cu motorul oprit), eliminați cauza și verificați imediat starea de încărcare a bateriei luând măsurile ce se impun (vezi capitolul "Regimul de reîncărcare").
Păstrați bateria în stare curată și uscată. Depunerea prafului pe suprafața capacului bateriei poate conduce la descărcarea ei în stand-by cu consecință, suprasolicitarea bateriei.

Regimul de reîncărcare a bateriei

Se supune procesului de reîncărcare pe redresor, orice baterie aflată într-una sau mai multe din urmatoarele situații:

 • Baterie descărcată accidental (sub 75%).
 • Baterie depozitată, la finalul fiecărui interval de stocare precizat în tabelul de la capitolul "Depozitare".
 • Baterie descărcată - reclamată ca defectă - înaintea prezentării la service pentru diagnosticare.
Procesul de reîncărcare poate fi executat, de regulă, cu ajutorul oricărui redresor comercial (și nu numai) de curent continuu care poate să asigure la ieșire următoarele: 13,5V ≤ U ieșire (V) ≤ 16,5V și un curent 4A ≤ I ieșire (A) ≤ 25A
În principiu, încărcarea pe redresor se face cu un curent a cărui valoare este de cca. (5÷10) % Cn (A), până când apar degajări uniforme de gaze în toate Elementele bateriei, iar densitatea electrolitului se stabilizează în jurul valorii de 1,28±0,0 1 (g/cm³).
Spre finalul încărcării tensiunea la bornele bateriei atinge valorea de 15,80….16,50 [V] la temperatura de 25°C (atenție! în regim de funcționare redresor). Pe toată durata încărcării pe redresor, dopurile bateriei vor fi scoase. Este recomandată efectuarea reîncărcării de către ateliere specializate.
În tabelul de mai jos se prezintă informativ gradul de încărcare și tensiunea în gol a bateriei în raport cu densitatea electrolitului (25°C.)

 RISC MAJORRISCALERTAADMIS
Grad de încărcare (%) 25 50 75 100
Tensiune în gol (V) 12 12,3 12,55 12,8
Densitate electrolit (g/cm³) 1,16 1,20 1,24 1,28

Atenție utilizatori

 • Bateriile vor fi transportate, depozitate și montate în poziție normală de utilizare, pentru a evita scurgerile de electrolit!
 • Este strict înterzisă prezența unor flăcări deschise sau producerea de scântei în preajma bateriei montate pe mașină sau supuse procesului de încărcare pe redresor. PERICOL DE EXPLOZIE !

Fixare

FIXARE B00 - FARA PRINDERE JOSFIXARE B01
FIXARE B03FIXARE B13

Terminale

TERMINAL 1TERMINAL 3

Scheme de montaj

SCHEME DE MONTAJ 0SCHEME DE MONTAJ 1
SCHEME DE MONTAJ 3SCHEME DE MONTAJ 4
Asistenta pentru bateriile auto varta:

 Montarea bateriei auto


 Cum se instalează o baterie nouă

Bărbat așezând o baterie într-o mașină - numai brațele sale sunt vizibile

Citiţi instrucţiunile de folosire ale vehiculului dumneavoastră şi vedeţi recomandările producătorului referitor la:

 

Grupurile de mărimi de baterii - mărimea bateriei cea mai pretabilă pentru dimensiunile fizice ale vehiculului dumneavoastră. In multe vehicule pot fi montate mai multe grupe.

Curentul de pornire la rece (CCA) - este proprietatea hotărâtoare pentru o pornire bună. Este vorba despre cantitatea de curent pe care o baterie o poate oferi în 30 de secunde la -17,8°C până când tensiunea bateriei scade sub un nivel inutilizabil.

 

Capacitatea de rezervă- (RC) - menţine instalaţia electrică a vehiculului dumneavoastră în funcţiune atunci când alternatorul cedează. Capacitatea de rezervă indică cât timp (în minute) este în stare o baterie să debiteze curent suficient fără a cădea sub nivelul de tensiune de care are nevoie vehiculul dumneavoastră.

În general, atât pentru curentul de pornire la rece cât şi pentru capacitatea de rezervă este valabil: cu cât e mai mare numărul cu atât mai bine. Dacă locuiţi într-un climat rece, curentul de pornire la rece poate fi un indicator important pentru alegerea bateriei potrivite. Însă, dacă locuiţi într-o regiune cu temperaturi înalte, nu aveţi nevoie de o baterie cu curent de pornire la rece înalt.

Dacă aveţi nevoie de o baterie deep cycle pentru bărci şi rulote, trebuie să ţineţi cont de următoarele:

Tipul de echipament pe care doriţi să-l alimentaţi
Numărul de amperi necesari pentru funcţionarea echipamentului
Numărul de ore în care veţi folosi echipamentul

Multiplicaţi amperii cu orele şi determinaţi amper-orele (Ah).
Preluare curent echipament (Amp) x Timp (ore) = Ah

Iaht pt. sporturi nautice condus pe ape deschise

Exemplu: barcă pescuit

Lumina
Trenă motor
Fishfinder- localizator de peşte
Radio
Total

10 x 5 = 50
1 x 5 = 5

3 x 5 = 15

1 x 5 = 5
75 AH*


*Alegeţi o baterie care dispune de o capacitate de încărcare mai mare decât cea dorită- aici 75 Ah.Pentru a avea o rezervă, trebuie să alegeţi o baterie de o capa